ABD’li otomobil üreticisi Cadillac, 2018 yılında CTS modelinin üretimine son vererek yeni ATS’yi görücüye çıkardı. Bu noktada ön çekişli CT6‘nın geleceği belirsiz bir hal almış olsa da, modelin en kötü Ocak 2020‘ye kadar seri üretimde kalacağı belirtiliyor.

Şirketin üretimine son vereceği bir diğer sedan modeli ise XTS olacak. Hem de Automotive News‘te yer alan habere göre modelin üretim bandından kalıcı olarak inmesi birkaç ay içinde gerçekleşecek. Kanada’daki Oshawa fabrikasında XTS üretimi kalıcı olarak sona erecek.

Ekim ayında son araba banttan inecek

Unifor Local 222 isimli işçi sendikasının yayınladığı bildiriye göre Oshawa fabrikasında 2 bin 600 işçi çalışıyor. Ekim ayında sedan modelinin üretiminin sona ermesiyle bu işçilerin ne yapacağı merak ve endişe konusu olmuş durumda. Üstelik belirlenen Ekim ayı, GM Kanada‘nın öngördüğü üretim sonlandırma tarihinden birkaç ay sonrasına denk geliyor.

Öte yandan yine aynı fabrikada, Ekim ayında Chevy Impala modelinin de üretimi bitecek. Fakat model yaşamaya devam edecek, Detroit Hamtramck fabrikasında. Daha önce adını andığımız CT6 modeli de en azından önümüzdeki senenin başına kadar bu fabrikada üretilmeye devam edecek.

Sedan modellerden vazgeçmiyor

Özellikle ABD pazarında SUV modellerin hayli revaç bulduğu çok açık. Fakat Cadillac kolay kolay lüks sedan modellerden vazgeçecek gibi gözükmüyor. Mart ayında CT5’i tanıtan şirket şimdilerde CT4 için gün sayıyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version