Cadillac hayranları için iyi haber: Köklü otomobil markasının agresif elektrikliye geçiş planının ilk adımı olan Lyriq isimli SUV modelinin çıkış tarihi belli oldu. General Motors çatısı altındaki markanın ilk tam elektrikli SUV’u 6 Ağustos’ta görücüye çıkacak.

Normalde GM, Cadillac Lyriq ve yeni Hummer EV modellerini Mayıs ayında tanıtmayı planlıyordu. Ancak Koronavirüs salgınının iyice hız kazandığı bu dönem yeni araç tanıtmak için pek ideal bir zaman dilimi değildi. Neyse ki uzun süren bu bekleyişin artık ne zaman sona ereceği netlik kazandı.

Lyriq EV isimli elektrikli bu model Cadillac’ın ilk sıfır emisyonlu SUV’u olacak. Öte yandan GM’nin kendi bünyesinde geliştirdiği Ultium isimli batarya platformunun kullanılacağı ilk model olma özelliğine de sahip. Batarya tedarikçisi LG Chem ile beraber geliştirilen bu platformun olayı, ölçeklenebilir ve düşük maliyetli batarya bileşenlerinin kullanımına imkân tanıyor oluşu.

Segmentindeki rakipleri bayağı dişli

Cadillac’ın açıklaması Lyriq ile marka tarihinde yeni bir çağa giriliyor olduğu yönünde. Tamamen elektrikten güç alacak ve sıfır emisyon salınımı gerçekleştirecek olan Lyriq, mobilite ve bağlanabilirlik noktasında emsallerinden bir adım önde olacağa benziyor. Model elektrikli premium SUV segmentinde Audi e-tron ve Mercedes Benz EQC ile rekabet edecek.

640 kilometreden fazla menzil değerine sahip olacağı belirtilen arabada 100 kWh batarya bileşeni kullanılacak. Level 2 ve DC hızlı şarj destekleyeceğini öğrendiğimiz Lyriq’in 73 bin dolar civarında ücretle satılacağı belirtiliyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version