ABD’li lüks otomobil markası Cadillac’ın Global Pazarlama Başkanı Deborah Wahl, şirketin 2018 yılı içinde 382 bin 184 adet araç satışı gerçekleştirerek rekor kırdığını açıkladı.

Ancak ilginç bir şekilde ABD içindeki satışlar yüzde 1.1 düşüşle 154 bin 702’de kaldı. Bu aralarında Audi, BMW, Lexus ve Mercedes Benz‘in de bulunduğu önde gelen lüks markaların çok daha azı demek.

Satış grafikleri pek iç açıcı değil

1978 yılında araç satmaya başlayan Cadillac çoğu ABD’de olmak üzere 350 binden fazla sıfır otomobil satışına imza atmıştı. 2018 yılında satılan araç miktarının 350 binin çok az üzerinde olması, şirketin geleceğine dair önemli ipuçları barındırıyor.

Cadillac’a dair cevabı merak edilen sorulardan biri de elektrikli araba modelleriyle ilgiliydi. Malum, Detroit eyaleti menşeli General Motors bünyesindeki Cadillac dev otomobil grubunun elektrikli otomobil teknolojilerine yapacağı yatırımlarda başı çekecek. Ancak elde ettiğimiz bilgiler Cadillac logosunu taşıyan ilk elektriklinin 3 yıldan önce piyasaya çıkmayacağını gösteriyor.

Yeni platform inşa ediliyor

Sıfırdan BEV3 isimli yeni bir elektrikli otomobil platformu inşa eden Amerikan otomotiv devi Cadillac, geliştirdiği tek bir modelin SUV ve CUV başta olmak üzere çeşitli segment tiplerine uyumlu olmasını sağlayacak. AWD, FWD ve RWD çekiş tiplerini de desteklemesi planlanan platform sağ ve soldan direksiyonlu seçeneklerini destekleyecek.

Tabii bu esnada Cadillac dünyanın en büyük elektrikli otomobil pazarı Çin’de faaliyetlerine ağırlık vermeye de devam edecek.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version