Elektrikli bisikletlerin sayısı giderek artmaya devam ediyor. Trafik sorununa bir çözüm olması, bunun yanında çevreci yanının da ağır basıyor olması, bu bisikletlere daha fazla önem verilmesine neden oldu. Haliyle belli aralıklarla bu alanda da yeni modeller görüyoruz. En son CES fuarında Cake Aik isimli elektrikli bisiklet duyuruldu.

Ama bu bisikletin önemli bir farkı var. Zira bu model, tek bir şarj ile 360 km gibi çok iddialı bir menzil değerine sahip. Birçok elektrikli motosiklet modelinde bile görmediğimiz menzil değerlerinden söz ediyoruz. Hadi bakalım bu minik elektrikli neler sunuyor?

Cake Aik Özellikleri ve Fiyatı

CES 2023 fuarında duyurulan bisiklet, şık bir tasarımla beraber geliyor. Hem ön kısımda bir taşıma bölümü hem de arka kısımda bir taşıma bölümüne sahip olan bisiklet, gri bir gövde rengiyle beraber geliyor. Sağlam gövdeli Cake Aik, 80 kg kadar bir taşıma kapasitesi de sunuyor.

Resmi sitesine baktığımız zaman brüt ağırlığında 200 kg kadar olduğunu görüyoruz. Bunun dışında bisikletin hemen ön kısmında bir bilgi ekranının kullanıldığını da görmekteyiz.

Ayrıca markanın Cake Connect isimli bir akıllı telefon uygulaması da var. Buradan da kontrolleri yapmak mümkün.

Teknik kısma geçtiğimiz zaman ise bisikletin 3 bataryaya kadar sunduğunu görebiliyoruz. 750Wh 3 batarya sayesinde bisiklet, 360 km kadar menzil sunabiliyor.

100 Nm tork sunan elektrikli motor ise maksimum olarak 32 km hıza kadar çıkabiliyor. Otomatik vites sistemini de destekleyen bisikletin, farklı sürüş modları gibi artıları olduğunu da söylemek lazım.

Avrupa’da göreceğimiz Cake Aik için fiyat ise 6.470 dolar olarak açıklandı. Bu sadece başlangıç fiyatı diyebiliriz. Batarya paketlerine ve ek özelleştirmelere göre bisikletin fiyatında da değişim görebiliyorsunuz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version