Elektrikli araçların için tohumu atan firmalardan biri Tesla oldu. Sektöre erken giriş yapan dünya devi, artık elektrikli otomobil dediğimiz zaman da ilk akla gelen firma. Tabii biz her ne kadar son dönemde diğer markaların elektrikli araçlarına yönelmiş olsak da dünya devinin genişlemeye devam ettiğini de biliyoruz. Hatta marka ülkemizde de resmi olarak satışlar yapmaya başlayacak. Peki Tesla ne zaman Türkiye’ye gelecek?

Bu sorunun cevabını vermek çok kolay değil zira resmi olarak açıklanmış bir tarih göremiyoruz. Buna karşın yavaş yavaş iddialar gelmeye başladı.

Tesla Ne Zaman Türkiye’ye Gelir?

En son iddialara göre, markanın bazı kaynaklarından alınan bilgiler ışığında Tesla’nın, 2023 yılının ilk çeyreğinde ülkemize gelecek.

Tabii ki bunlar iddialardan öteye geçemiyor zira başta da söylediğimiz gibi o beklediğimiz resmi açıklama bir türlü gelmedi. Eğer iddialar doğru çıkacak olursa, marka çok yakın bir zaman sonra resmi olarak geliş tarihini de açıklayacaktır.

Zaten bunun işaretlerini de vermeye başladı. Öyle ki çok kısa bir süre önce markanın Türkiye için yeni iş ilanları açtığı da gündeme gelmişti. Tüm bu işaretler, umudumuzu arttırıyor.

Araçların ucuz olmasını beklemiyoruz ama resmi olarak Tesla’nın ülkemizde boy göstermesi, rekabetin biraz daha artmasını sağlayacaktır.

İlk Olarak Hangi Araçlar Gelir?

Yine resmi bir şey söylemek mümkün değil ama tahminler üzerinden hangi araçların beklendiği konusunda da bilgi verebiliriz. Şu an için markanın Model 3 ve Model Y serilerini satışa sunması bekleniyor. Özellikle biraz daha uygun fiyatlı olacağı değerlendirilen Model 3’e ilginin yoğun olacağı düşünülüyor.

Artık tüm bunlar için resmi açıklamaları bekleyeceğiz. Ben yeni yılda bu konuda gelişmelerin yaşanacağını ve resmi açıklamaların geleceğine inanıyorum. Takip edeceğiz.  

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version