İlk olarak M2 kod adıyla karşımıza çıkan Geely Panda Mini EV, sonunda resmiyet kazandı. Geely Auto tarafından duyurulan yeni mini seri, tamamen elektrikli oluşuyla öne çıkıyor. Ayrıca aracın mini ölçülerine karşın çok şirin durduğunu da söylemek lazım.

Sınırlı bölgede satışa çıkacağını bildiğimiz yeni serinin özelliklerine ve görsellerine baktığımız zaman nasıl bir araçla karşı karşıya olduğumuzu daha iyi anlayacaksınız.

Geely Panda Mini EV Tasarımı ve Özellikleri

Tam anlamıyla kutu gibi bir tasarıma sahip olan aracın, iki kapılı ama 4 kişilik olduğunu da belirtelim. Geniş bir iç hacim sunduğunu söyleyemeyiz ama standartları karşılayan bir yapıya sahip olduğunu söyleyebiliriz.

3.065 mm uzunluk, 1.522 mm genişlik ve 1.600 mm yükseklik değerine sahip olan Geely Panda Mini EV, aks mesafesi kısmında ise 2.015 mm kadar bir değer sunuyor. Dıştan bakıldığı zaman zaten mini bir araç olduğunu söylemiştik. Buna rağmen bence ölçüler iyi.

Yuvarlak hatlarıyla da dikkat çeken Geely Panda Mini EV için henüz teknik özellikler açıklanmadı. Fakat şu var ki aracın Çin’de ortaya çıkan bazı detayları var. Bu detaylara göre yeni elektrikli modelde 40 beygire denk gelen 30 kW gücünde bir elektrikli motor yer alacak.

Ön kısımda konumlandırılacak olan elektrikli motor ile aracın menzil değerinin ise 150 km civarında olması bekleniyor. Tam anlamıyla şehir için kullanım odaklı bir araç olarak görebileceğimiz yeni mini modelinin, ne zaman satışa sunulacağı ise net değil.

Aracın tüm teknik özelliklerinin duyurulduğu daha detaylı tanıtımların yapılmasını beklemek gerekecek. Ayrıca bu seri Çin dışına çıkacak mı o da belli değil. Bu gibi detaylar için beklemek gerek. Tabii ki fiyat bilgisi için de.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version