Chevrolet 2-6 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan SEMA360 sanal fuarında tanıtmak üzere çok özel bir model geliştirdi. Amerikan otomotiv devi 1977 model K5 Blazer SUV’a Performance eCrate paketini uyguladı. Ortaya tamamen elektrikten güç alan K5 Blazer-E çıkmış oldu. Chevrolet bu hamleyle elektrikli motor teknolojisinin neler yapabileceğini de göstermiş oldu.

Oldukça ilgi uyandıran elektrikli nostaljik modele ilişkin GM ABD’nin Performans ve Motorsporları Başkanı Jim Campbell “GM yeni elektrikli modeller tanıttıkça eski arabaları sonradan elektrikliye dönüştürmek isteyenlere de gün doğmuş oluyor” dedi.

1977 model bir arabayı elektrikliye dönüştürebilmek neresinden bakacak olursanız alkışlanacak bir hareket. Ancak bu hamle Chevrolet için bir ilk değil kesinlikle. Firma 2018 yılında Camaro eCOPO konseptini tanıtmıştı ve geçen sene de E-10 konsepti görücüye çıkmıştı.

Her iki araba da SEMA fuarında ziyaretçilerin beğenisine sunulmuştu. Bu kez SEMA360’ta K5 Blazer-E SUV’u sanal ziyaretçiler tarafından görüntülenecek.

Yeniden doğan K5 Blazer-E elektrikliye dönüştürülmeden önce tamamen stok haldeydi. Fabrikadan çıktığı gibi korunmayı başaran aracın kaputunun altında şuan 60 kWh batarya bileşeninden güç alan 200 beygir gücünde elektrikli bir motor yer alıyor.

Chevrolet’in araca uyguladığı eCrate kitinde DC to AC güç invertörü, DC to AC güç konvertörü, çeşitli kontrolörler, elektrikli direksiyon kiti, frenler için elektrikli vakum ve bataryaları soğutmak için su tesisatı mevcut. Tüm bunlar Chevy Bolt EV’de kullanılan bileşenlerle aynı.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version