General Motors önümüzdeki 3 yıl içerisinde 20 adet yeni elektrikli otomobil modeli geliştireceğini duyurdu. 2023’e kadar piyasaya sürülecek bu arabalardan birisi ise Chevrolet markasını taşıyacak bir kamyonet modeli olacak. İşin ilginç tarafı bu duyuru şirket tarafından yayınlanan 179 sayfalık, 2019 yılına ilişkin sürdürülebilirlik raporunun ara sayfalarında yer aldı.

Henüz bu yeni elektrikli kamyonet modeline ilişkin elimizde pek fazla bir veri yok. Ancak Chevrolet’in açıklaması kamyonetin 640 kilometre menzil kapasitesine sahip olduğu yönünde. Özellikle ABD’de çok tutulan Silverado modelinin çevre dostu versiyonu olarak pazarda konumlanması beklenen arabanın ne zaman çıkışını gerçekleştireceği ise henüz bilinmezliğini koruyor.

Başka SUV’lar da piyasaya sürülecek

Diğer taraftan Chevrolet’in de bağlı bulunduğu çatı kuruluş General Motors, önümüzdeki yıllarda yeni elektrikli SUV modellerini tanıtmaya devam edecek. Muhtemelen bu arabalar hep aynı platformu kullanacak.

Ayrıca GMC’nin müthiş heyecan ve beklenti oluşturan safkan elektrikli Hummer modelinin hem SUV, hem de kamyonet formunda müşterilerin beğenisine sunulacağını da öğrenmiş bulunuyoruz.

Yeni lüks araç henüz gizemini koruyor

Cadillac Escalade ile aynı DNA’yı paylaşacak yeni bir lüks SUV modelinin de GM’nin planları arasında olduğunu belirtelim. Sierra, Silverado ve Escalade gibi sevilen Cadillac modelleriyle aynı platformu ve benzer bileşenleri kullanacağını öğrendiğimiz araba henüz gizemini koruyor.

20 adet yeni elektrikli modelin ABD ve Kanada başta olmak üzere GM’nin aktif olduğu pazarlarda satışa sunulması ve markanın elektrikli otomobil pazarında elini güçlendirmesi bekleniyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version