Drag yarışları denince aklınıza ne geliyor? Benzinin hunharca harcandığı, bol miktarda lastiğin eritildiği, içten yanmalı motorların var gücüyle ileri atıldığı bu yarışlara Chevrolet farklı bir dokunuş getirdi.

Tamamen elektrikten gücünü alan yeni eCOPO Camaro konseptiyle dikkat çeken bu otomobil, SEMA 2018 etkinliği için tasarlandı.

Tam bir performans canavarı

General Motors ile güçlerini birleştiren Hancock and Lane Racing şirketi, daha önce de elektrikli drag yarış aracı geliştirmesiyle bilinen bir kuruluş.

2019 COPO Camaro modelinin benzinli motorunu iptal ederek 700 beygirden fazla güç üretebilen muhteşem performanslı bir elektrikli motor üretmeyi başaran firma, tork gücü bakımından da eCOPO Camaro‘nun içten yanmalı motora sahip rakiplerini saf dışı bırakabilmesini sağlamış.

402 metre uzunluğundaki drag pistini sadece 9 saniyede tamamlayabilen aracın üzerindeki test çalışmaları halen daha devam ediyor. Turbo 400 isimli otomatik şanzıman aracılığıyla elektrikli motorun gücü sadece arka tekerleklere aktarılıyor. Kullanılan elektrikli motorun model ismi ise BorgWarner HVH 250-150 olarak kayıtlara geçmiş durumda.

GM’nin ilk 800 volt bataryalı aracı

Elektrikli Camaro‘nun dikkat çeken bir diğer özelliği ise batarya sistemi tarafında. GM tarihinde bir ilk olan modelde 800 volt değerine sahip batarya yerini almış bulunuyor. Bu da GM’nin Porsche gibi rakip firmaların muadili modellerindeki teknolojileri yakından takip ettiğinin bir göstergesi.

Toplam 4 ayrı batarya paketinin ikisi ön koltukların, ikisi de arka koltukların altına konumlandırılmış.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version