ABD’li otomotiv devi General Motors sahibi olduğu Cadillac markasının çıkaracağı yeni modellerde 5G desteğini getirmeye hazırlanıyor. 2022’den itibaren Chevrolet ve Buick modelleri de aynı şekilde 5G bağlantı teknolojisiyle banttan inecek. Ancak tüm bu 5G’li modeller yalnızca Çin’de satışa sunulacak.

Otomobil üreticileri arasında GM, 5G teknolojisine yaptığı yatırımla öne çıkıyor. Dünyanın en büyük otomobil pazarı olarak bilinen Çin’de satışları arttırmak için 5G desteğinden güç alınacak.

GM’nin Çin’deki işleri gayet iyi

Geçtiğimiz son birkaç yılda GM, Çin pazarında gayet iyi satış grafiğini yakaladı. Buick de aynı şekilde hatırı sayılır miktarda talep gördü. Lüks otomobil sürmek isteyen Çinli müşterilerin takdirini kazanan marka zengin model gamıyla da tercih sebebi haline geldi.

Tüm bunların haricinde GM, sadece Çin’de satış yapan ve Çin’e özgü bazı markalara da ev sahipliği yapıyor. Büyük SUV’lardan tutun küçük elektrikli otomobillere kadar onlarca farklı model mevcut.

Yüzde 40’tan fazlası elektrikli olacak

General Motor önümüzdeki 5 yıl içerisinde Çin’de satışa sunacağı modellerin en az yüzde 40’ının tamamen elektrikli olmasını sağlayacak. Ultium adını taşıyan elektrikli otomobil platformu bu modellere güç verecek. Hayli esnek olmasıyla öne çıkan bu yeni platform, önümüzdeki günlerde tanıtılacak farklı formlardaki elektrikli arabalarda kullanılacak.

5G desteği sayesinde arabalar akıllı şehir altyapılarıyla entegre çalışacak ve gerektiğinde OTA güncellemelerini hızlı bir şekilde yükleyebilecek.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version