Elektrikli otomobillerin ne kadar yaygınlaştığını konuşmaya bile gerek yok. Sadece  ülkemizde değil, dünya genelinde elektrikli araçların satış sayısı giderek artıyor. Haliyle firmalar da bu alana ciddi yatırımlar yapıyor ve elektrikli araç sayısı günden güne artış gösteriyor. Sayının artması, beraberinde rekabeti de getirmekte. İşte bu rekabet içerisinde yer alan en büyük markalardan birisi Xpeng.

Çinli marka, dünya devi olan Tesla ile yarışıyor. Bu yarış sadece daha iyi araçlar üretmek üzerine değil. Aynı zamanda satış stratejileri konusunda da yeni bir yarış var diyebiliriz. En son marka fiyatlarında güncellemeye gittiğini duyurdu.

Xpeng Fiyatlarını Değiştirdi

Tesla, artan rekabet ortamı sonrasında, satışlarını yükseltmek için fiyatlarını bir nebze olsun aşağı çekmişti. Markanın bu şekilde Çin ve Avrupa pazarında da araç satışlarını arttırma hedefi vardı.

Çinli dev Xpeng’in ise buna cevabı gecikmedi ve marka araçlarının fiyatlarında belli oranda indirime gitti. %13 seviyelerinde yapılan indirim, iki model için geçerli oldu.

Xpeng G3 SUV modeli, fiyatı düşen ilk araç oldu. Aracın fiyatı 148.900 Yuan seviyesine düşürüldü. Bu da demek oluyor ki neredeyse 22 bin dolar kadar indirim söz konusu oldu. Tabii ki indirimli fiyat başlangıç paketinin fiyatı. Seçilecek olan diğer paketlere göre bu fiyatların değişmesi durumu söz konusu olabilir.

Diğer taraftan Xpeng P7 sedan modeli için de bir indirim söz konusu. Bu modelde yapılan indirim sonrasında da aracın fiyatı 249.000 Yuan seviyesine kadar geriledi. Yaklaşık 35-36 bin dolar kadar bir indirimden söz ediyoruz.

Tabii ki yine giriş modeli için geçerli olan bir indirim olduğunu da belirtelim. Üst paketlere çıktıkça indirim olmasına karşın fiyatlar yine epey yüksek seviyelere geliyor.

Xpeng araçlarında yapılan bu indirim, pazardaki dengeleri nasıl değiştirecek göreceğiz. Çinli marka net olarak Tesla’ya cevap verdi diyebiliriz. Satış verilerine bu durumun nasıl yansıyacağını da göreceğiz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version