ABD’nin teknoloji üssü Silikon Vadisi, günümüzde birçok Çinli girişimcilik firmasının gözdesi olmuş durumda. Elektrikli ve akıllı otomobiller üretmek için hazırlıklarını sürdüren şirketlerce de tercih edilen Silikon Vadisi, artık Byton firmasına da ev sahipliği yapacak.

Genel merkezi Çin’in Nanjing şehrinde bulunan Byton, üst düzey teknolojiler üreten ve bu alanda çalışmalarını sürdüren bir firma. Future Mobility şirketinden ayrılarak yoluna tek başına devam eden firma kurduğu Kuzey Amerika şubesiyle ABD’ye açılma girişimlerine de başlamış oldu.

Tamamen elektrikli ve akıllı otomobiller üretmeye hazırlanan Byton’un ilk aracı 7 Ocak’taki CES fuarında görücüye çıkacak.

Geliştirdikleri otonom sürüş teknolojisi ve 49 inçlik devasa kokpit tasarımıyla dikkatleri çeken Byton, Çin’de fabrika kurma hazırlıklarına başladı bile. İlk elektrikli SUV satışını ise 2019’un sonlarına doğru gerçekleştirmeyi hedefliyorlar.

Eski BMW yöneticisi Byton’un başında

20 yıl boyunca BMW’de çalışan ve BMW i8 hibrid spor aracının geliştirilmesinde önemli katkıları bulunan Carsten Breitfeld, şimdilerde Byton’un CEO’luğunu yapıyor.

“İlk başta iyice odaklanmanız gerekiyor, her şeyi aynı anda yapamazsınız. Birçok insan mühendis olmanın ve sıfırdan bir araba geliştirmenin ne anlama geldiği hakkında hiçbir şey bilmiyor” diyen Breitfeld, Infiniti markasının Çin operasyonlarını yöneten Daniel Kirchert’le beraber Byton’u başarıya ulaştırmak niyetinde. Bunda ne kadar muvaffak olacağı bilinmez ama, sahip olduğu üstün teknolojik özelliklerle Byton marka araçları “Tekerlekli iPhone” olarak nitelendirmesi oldukça isabetli.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version