Çin menşeli elektrikli otomobil ve yedek parça üreticisi Kandi, iki yeni elektrikli modelini ABD’de satışa sunmaya hazırlanıyor. Ülkede kurduğu Kandi Amerika isimli şirketle borsada işlem görmeye de başlayan üretici, çok ucuza satacağı modellerle pazarda yer edinmek istiyor.

Çok değil, geçtiğimiz Çarşamba günü Kandi’nin hisseleri 3.88 dolardan işlem görüyordu. Perşembe günü 16.51 dolara çıkan kağıt şuan 7 doların altında.

Diğer çoğu Çinli otomobil üreticisi gibi Kandi de birkaç yıldır elektrikli modellerini ABD’de satışa sunmayı planlıyordu. Ancak an itibariyle incelediğimizde Kandi’nin EPA’nın yakıt sarfiyatı web sitesinde veya NHTSA’nın çarpışma testlerinde listelenmediğini görüyoruz. Bu sebeple araçların nasıl bir sertifikasyon sürecinden geçeceği henüz bilinmezliğini koruyor.

Ancak şirket iki elektrikli modelinin 2020’nin sonuna doğru satışa sunulacağını iddia ediyor. İlk başta sadece Texas’ta satılacak olan arabaların 30 bin doların altında bir fiyat etiketine sahip olacağı belirtildi. Tabii bu eyaletlerin elektrikli modellere uyguladığı teşviklerden önceki rakam.

İki modelle pazara giriyor

17.69 kWh batarya ile 160 kilometre mesafe kat edebilecek K27 modelinin fiyatı 20 bin 499 dolar olarak belirlenmiş. 7 bin 500 dolarlık elektrikli otomobil teşvikiyle aracın fiyatı 13 bin doların altına geriliyor. Menzili kısa olsa da fiyatı ve şehir içi kullanıma uygun olmasıyla tercih edilebilir.

Daha büyük olan K23 ise küçük bir SUV formatında. Sahip olduğu 41.4 kWh batarya ile 290 kilometre menzil değerine ulaşan aracın teşvikler hariç fiyatı 30 bin doların birazcık altında.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version