Çin’in önde gelen inşaat şirketlerinden Evergrande Grubu ilk elektrikli otomobil üretimine Haziran ayında başlayacak. Şirketin yönetil kurulu üyesi Hui Ka Yan‘ın açıklamaları ise hayli iddialı.

Buna göre Evergrande markası üretime başladıktan sonraki 3 ila 5 yıl arasında dünyanın en büyük yeni enerji aracı (NEV) üreticisi olacak. Bu ne kadar gerçekçi bir tahmin, yorumu siz okuyuculara bırakıyoruz.

Ülkenin doğusundaki Tianjin şehrinde düzenlenen bir basın toplantısında konuşan Yan, şirketin web sitesinde de yer alan açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Yeni enerjili otomobil sektörü büyük bir pazar. Evergrande de tüm endüstriyel tedarik zincirini bu pazara rekabet edecek şekilde hazır hale getirmeyi başardı. yeni nesil ilk elektrikli araba modelimizi de dünya çapında pazarlamaya çok kısa süre içinde başlamayı planlıyoruz.

İşin güzel tarafı şu ki, Evergrande’nin elektrikli arabalarında İsveçli otomobil üreticileri Saab ve Koenigsegg‘in teknolojilerinden faydalanılacak. Keza sürüş sistemleri tarafında da Hollanda menşeli e-Traction ile işbirliği söz konusu. Tüm bu detaylar ortaya çıkacak elektrikli modeli merak ettiriyor, ancak bunun için hala zamana ihtiyaç var.

Çin’in en büyük ikinci inşaat şirketi

Evergrande an itibariyle satış rakamları baz alındığında Çin’in en büyük ikinci inşaat firması konumunda. İnşaat sektörünün yavaşlama eğilimine girmesiyle birlikte şirket otomobil sektöründe kendine yer açmaya çalışıyor. Öte yandan şirketin enerji sektörünün yanı sıra sağlık alanında da çeşitli yatırımları söz konusu.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version