Dünyanın en kalabalık ülkesi Çin, son zamanlarda adından yeni elektrikli otomobil girişimleriyle bahsettiriyor. Şimdilerdeyse bu kervana Gyon adını taşıyan yeni bir marka daha dahil oldu. Çinli dev otomobil üreticisi FAW‘ın bünyesinde faaliyet gösteren Sitech markasının altında konumlandırılan Gyon, önümüzdeki ay ilk modelini kamuoyunun beğenisine sunmaya hazırlanıyor.

Yüksek performansıyla dikkat çekecek

Şu aşamada Gyon’un ilk lüks elektrikli otomobiline dair elimizde olan veriler sınırlı. Ancak bu modelin yüksek performanslı olacağı, tam şarjla 700 kilometre mesafe kat edebileceği ve 0’dan 100 km/s’ye 4 saniyenin altında çıkacağı bilgisi paylaşılmış durumda. Sırf bu veriler bile Gyon’un ne denli kaliteli bir modeli tanıtacağına işaret ediyor.

Öte yandan üretici firma tarafından “akıllı araç işletim sistemi” adı verilen yeni bir teknoloji, araca otonom sürüş yeteneği de kazanacak. Araç içinde konumlandırılması planlanan NIO ES8 isimli yapay zeka yazılımının tedariği ise Alman firma Bosch tarafından sağlanacak. Özellikle FAW’ın Volkswagen’le arasındaki bağı hatırlayınca bu tercih daha bir anlam kazanıyor.

Tasarımda Amerikan imzası var

İşin ilginç tarafı şu ki, Gyon’un tasarımında Amerikan menşeli bir stüdyonun imzası var: Gaffoglio Family Metalcrafters (GFMI). Daha önce de Daimler ve Ford için konsept araçlar tasarlayan bu şirket, Mustang’ın 45. yılına özel modifiye ettiği aracı 2009’ta tanıtmasıyla biliniyor.

8 Ağustos’ta Los Angeles‘te düzenlenecek olan etkinlik sayesinde Gyon’un lüks elektriklisi hakkında daha fazla bilgiye ulaşabileceğiz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version