Bitcoin’le birlikte hayatımıza giren kripto para birimleri günlük hayatta aktif olarak kullanılmıyor olsa da, Çinli bir milyoner Litecoin’le yaklaşık 20 milyon TL değerinde bir alışveriş gerçekleştirdi.

En son 2011 F1 sezonunda Sergio Perez ve Kamui Kobayashi isimli pilotlar tarafından Monaco’da sürülen Ferrari motorlu Sauber C30’un Litecoin ile satın alındığı bilgisi Bitcoin News sitesi tarafından paylaşıldı. Buna göre satın alma işlemi Londra merkezli Heritage F1 otomobil galerisi ile kripto para zengini Eleesa Dadiani arasında gerçekleşti.

Satın alan kişi, Londralı bir sanat simsarı

Dadiani aynı zamanda Londra’da kurulu bir sanat galerisine sahip. Ziyaretçilerin Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Ripple ve Dash gibi kripto para birimleriyle eser satın almalarına izin veren Dadiani, en ünlü Bitcoin milyonerlerinden de birisi.

Kripto parayla lüks araç ticareti hız kazanıyor

Heritage F1 araç galerisinin sahibi Mike O’Connor, gerçekleştirdikleri satışın diğer birçok milyonere ilham kaynağı olmasını ümit ettiğini söyledi. “Sanal para birimleriyle lüks araç satışının daha da hızlanacağı kesin, sürekli bir talep artışı var” diyen O’Connor, F1 aracını yaklaşık 4 milyon Sterlin karşılığında Dadiani’ye teslimatını gerçekleştirmiş.

Fortune dergisine göre Litecoin, Bitcoin’e kıyasla çok daha uygun transfer maliyetlerine sahip. Aynı zamanda dijital para birimi olarak pazarın en büyük dördüncü değeri. 2017’nin başlarına kıyasla değeri yüzde 7 bin 291 kez artan Litecoin’in fiyatı her geçen gün daha da değer kazanıyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version