Otomobil piyasasında yavaş yavaş Çinli markaların etkileri artmaya başladı. Özellikle elektrikli araç denildiği zaman, direkt olarak akla gelmeye başlayan Çinli markalar var. Ayrıca araçlar yüksek teknolojilerine karşı rakiplerinden daha ucuz. Hal böyle olunca Avrupa’da da ilgi görmeye başlayan Çinli otomobil devlerinden bir atak daha geldi. Bu sefer NIO yeni modeli NIO ET5 için tanıtım yaptı.

Hem Tesla hem de BMW için rakip olacak olan yeni araç, piyasayı sallayacak özelliklere sahip olacak. Ayrıca fiyat konusunda da daha avantajlı olduğunu göreceğiz.

NIO ET5 Özellikleri ve Fiyatı

Aracın sürtünme katsayısını en aza indiren tasarımı bir hayli dikkat çekerken, geniş iç mekanı da rakiplerini korkutmaya yetecek gibi duruyor.

Öyle ki seride 2.888 mm aks mesafesi olduğu açıklandı. Bu değer Tesla 3 modeline göre daha yüksek. İç mekan daha geniş olacak.

Tasarım güzel ama asıl mesele burada tasarım değil. Tasarım yanında aracın teknik konuda da çok daha başarılı olduğu gözükecek.

100 km hızlanması sadece 4.3 saniye olan NIO ET5, 490 beygirlik güç sunan çift elektrikli motorla gelecek. Aracın tork değeri ise 700 Nm gibi oldukça yüksek bir değer.  

Zaten elektrikli araçlarda tork değeri yüksek oluyor ama NIO ET5 bu konuda biraz daha avantajlı gibi gözüküyor.

Aracın batarya paketlerine geçtiğimiz zaman ise 3 seçenek olduğunu göreceğiz. Menzil değerleri düşükten yükseğe göre batarya paketlerinde 75 kWh, 100 kW ve 150 kW değerleri olacak.

75 kWh değerinde olan en düşük pil paketinde 550 km menzil değeri sunulacak. 150 kW değerinde olan en yüksek batarya paketinde ise 1000 km menzil değeri karşımıza çıkacak.

Aracın fiyatına gelince giriş modelde 51.500 dolarlık bir fiyat olacak. Çin’de satışa sunulacak olan serinin Avrupa versiyonunu da göreceğimizi de düşünüyoruz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version