Geçtiğimiz senenin sonuna doğru Çinli SUV modellerinden biri olan DFSK Seres 3 serisinin Türkiye’ye giriş yapacağını duyurmuştuk. Aslında bakarsanız resmi olarak bir açıklama gelmişti ve aracın Şahsuvaroğlu Otomotiv distribütörlüğü ile satışa sunulacağının da bilgisi gelmişti.

Aslında o zaman paylaştığımız yazıda da yeni seri için bir fiyat tahmini paylaşmıştık. Paylaşımda bu serinin 440 bin TL gibi bir satış fiyatının gündeme geldiğini söylemiştik. Şimdi ise resmi Türkiye fiyatı açıklandı. ,

DFSK Seres 3 Türkiye Fiyatı Nasıl Olacak?

İki ayrı paket seçeneğine sahip olan aracın, biraz daha üst seviye modelinin ülkemizde satıldığını göreceğiz. İlk anda söylenen fiyatın ise geçerli olacağını belirtelim. Elde edilen bilgilere göre araç 440 bin TL başlangıç fiyatı ile sunulacak.

Tabii ki dediğimiz gibi başlangıç aracı bile üst donanımlı araç olacak. Üzerine eklemeler yapılabilecek. Bu modelde yer alacak olan motor ise 120 kW gücünde olacak. 300 Nm tork değerine sahip olan motorun maksimum hızı biraz düşük bir seviyede kalıyor. Aslında araç 100 km hıza, 8.9 saniye gibi bir değerde çıkabiliyor ama maksimum olarak da 155 km hız yapabiliyor.

Bu motorla ve 52.5 kWh piliyle beraber serinin gidebileceği maksimum mesafe ise 300 km olarak açıklandı. Menzil değerinin sürüşe göre değişebileceğini de eklemek lazım. Hızlı şarj özellikli bataryasının normal şarj edilmesi durumunda aracı tam şarj etmek için 8 saat beklemek gerekecek.

Bunun dışında yeni SUV modelinin şerit takip, fren destek sistemi, çekiş kontrol sistemi, radar destekli frenleme sistemi gibi önemli özellikleri olacak. Aracın bu fiyata rakiplerine karşı ne kadar üstünlük sağlayacağı ise başka bir tartışma konusu.

Share.

3 yorum

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version