Çinli otomobil üreticisi yıllardan beri ABD pazarında tutunabilmek için mücadele ediyor. 2020 yılında pazara gireceğini duyuran Zotye markası da bunların arasında. Ancak şimdilerde ABD’li müşterilerin gönlünü çalabilmek için 5 bin dolara satılması planlanan elektrikli bir kamyonet modeli de dahil oldu.

İlk senesinde 10 bin model satmayı planlıyor

Kaiyun Motors tarafından geliştirilen bu pikap modelinin 2019 yılı içerisinde ABD’ye ithal edilmesi bekleniyor. Basın mensuplarına verdiği demeçte şirketin kurucusu Wang Chao, dört yıl boyunca müşteri ihtiyaçlarını analiz ettikten sonra ABD pazarına girme kararı aldıklarını belirtti.

Pickman adı verilen bu elektrikli kamyonet modelinin yetkili otoritelerden çeşitli izinleri alması gerekiyor. Bu süreç tamamlandıktan sonra sene içerisinde 10 bin Pickman modelini satmak, Chao’nun hedefleri arasında yer alıyor.

Hedef kitlesi günlük kullanıcılar değil

Şirketin kendine hedef olarak belirlediği kitle ise Amerika’nın en çok satan kamyonet modeli Ford F-150 gibi büyük kamyonetlere ihtiyacı olmayan ve bir arabaya fazla para ödemek istemeyen alıcılar.

Saatte en fazla 45 kilometre hıza çıkabilen bu kamyonet daha çok tarla sahibi çiftçiler ve şantiye alanında işçi çalıştıranlar için ideal gözüküyor.

F-150’nin 10’da 1’i fiyatına satılması planlanan Pickman’ın çıkabileceği en yüksek hız ve 120 kilometrelik menzil kapasitesi bazı potansiyel müşterileri çekinceye itebilir.

Keza Çinli markanın yıllardan beri yerli ve Japon menşeli arabaların hüküm sürdüğü ABD’deki alıcıları kalite ve güvenlik noktasında tatmin edebileceği de şüpheli.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version