Mini boyutlardaki elektrikli araçların ne kadar popüler olmaya başladığını görüyorsunuzdur. Markaların bu alana ciddi yatırımları var ve sürücüler de yeni modellere bir hayli ilgi gösteriyor. Bu alanda son örnek Citroen imzalı Ami modeli olmuştu. Mini elektrikli model, ülkemizde satışa çıkar çıkmaz da yüksek satış rakamlarına ulaştı. Şimdi ise Ami serisine rakip olacak yerli bir araç ile karşı karşıyayız. Çok kısa bir süre önce prototipi ortaya çıkan Ceryan modeli karşımızda.

TÜBİTAK destek programından güç alan yerli bir firma Solvaytech tarafından geliştirilen araç, ilk prototip modeliyle de beğeni topladı. Tabii ki serinin ne zaman üretileceği ve özelliklerinin neler olacağı da merak unsuru haline geldi.

Ceryan Nasıl Özellikler Sunacak?

Önce şunu belirtelim ki araç henüz seri üretime girmiş bir model değil. Çukurova Teknokent’te faaliyet gösteren firma, şimdilik araç için genel tasarımı ortaya koyan bir prototip hazırlamış durumda.

Aracın ilk versiyonu üzerinden belli başlı özellikleri de ortaya çıktı. Yol testlerinin yapıldığı model ilk bilgilere göre 450 kg ağırlığında tamamen elektrikli bir araç olacak.

Rakip Ami modelinde olduğu gibi çift kapılı bir araç olarak karşımıza çıkacak Ceryan, 2 yolcu odaklı olarak üretilecek. Odak iki yolcu olsa da aracın 4 kişiye kadar taşıması da söz konusu olacak.

Maksimum hız konusunda da yine rakip Ami modelinde olduğu gibi 45 km hız değeri sunacak olan Ceryan, iki farklı şekilde tercih edilebilecek batarya paketiyle gelecek.

İlk batarya paketinde 60 km menzil değerinin sunulduğunu göreceğiz. Evde şarj imkanı da sunacak olan bataryalar için ikinci seçenek ise 100 km menzil değeri sunulmasını sağlayacak.

Henüz seri üretime ne zaman gireceği de belli olmayan yerli elektrikli otomobilin, fiyat aralığı konusunda ne düşünülüyor o da bilinmiyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version