Fransız otomobil üreticisi Citroen, her 3 kişiden 1’inin şikayetçi olduğu “araç tutması“na karşı ilginç bir çözüm geliştirdi. Seetroën adı verilen inovatif bir gözlük modeli tasarlayan şirket, bu sayede uzun seyahatleri midesi bulanan yolcular için yeniden eğlenceli kılabilmeyi başarmış bulunuyor.

Avrupa genelinde 30 milyondan fazla insanı etkileyen araç tutmasından yakınanlar için geliştirilen bu gözlük, Fransa’nın başkenti Paris’teki 5.5 isimli bir kolektif tasarım stüdyosunun imzasını taşıyor. Gözlüklerin arkasındaki teknoloji ise ülkenin güneyindeki Var şehrinde kurulan Boarding Ring isimli bir girişime ait. Yüzde 95 başarı oranına sahip olan ve geliştiricisi patenti de alınan bu paramedikal çözüm, yolculuklarda mide bulantısına karşı olumlu sonuçlar vermesiyle biliniyor.

Nasıl kullanılıyor?

Citroen’in mide bulantısı yaşayan yolculara tavsiyesi, belirtiler başladıktan hemen sonra gözlüğün kullanılmaya başlanması yönünde. 10 ila 12 dakika kadar bir süre sonra gözlüklerin içindeki sıvı, orta kulaktaki sıvıyla eş zamanlı hareket ediyor ve sabit bir yere odaklanan gözün mide bulantısına yol açmasını engelliyor. İşin güzel tarafı yolculuk boyunca gözlüğü kullanmak gibi bir zorunluluk da yok. Mide bulantısı geçen yolcular gözlüğü tekrar kutusuna koyabiliyorlar.

Reçetesiz satın alınabiliyor

Bu arada gözlüğü satın almak için herhangi bir reçeteye gerek yok, çünkü gözlüklerde bir lens bulunmuyor. İç kulağı büyümesini tamamlamış yaşı 10’dan büyük çocuklar ve yetişkinler tarafından kullanılabilen gözlüğün fiyatı ise cep yakacak cinsten.

Citroen Lifestyle Boutique mağazalarındaki gözlüğün fiyatı 99 € olarak belirlenmiş.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version