Citroen C3’ün bağlantılı kamerası nasıl kullanılıyor? İşe yarıyor mu? Kokpit kameralarının çıkışı başarılı olmadı. Sigorta şirketlerinin görüntüleri kanıt olarak kabul etmesiyle satışlar biraz artış gösterdi ve sosyal medyada bu geniş açılı lense sahip kamera görüntüleri dolaşmaya başladı.

Citroen ise, aracıyı ortadan kaldırıp, direkt olarak otomobile kamera yerleştiren ilk üretici oldu. Yeni C3’te ‘Bağlantılı Kamera’ sistemi bulunuyor (orta seviye donanımda opsiyon, üst donanımda standart).

Citroen C3’ün Bağlantılı Kamerası Nasıl İşliyor?

Öne doğru bakan kamera, iç dikiz aynasının önünde yer alıyor. C3 aynı zamanda bu sistemi trafik işaretleri tanıma ve şerit takip asistanı olarak da kullanıyor. Görüntüleri HD kalitesiyle kayıt ediyor ve 128 GB hafızası bulunuyor. Kameranın altında yer alan düğmeye basılarak (sürüş yaparken bunu yapmak biraz zor) fotoğraf çekebiliyor ve uzun basıldığında 20 saniye boyunca video kayıt ediyor.

Bunu görüntülemek için akıllı telefonunuza (Android veya iPhone) uygulama yüklemeniz ve kamera ile eşleştirmeniz gerekiyor. Bunu kolay ve hızlı bir şekilde yapabiliyorsunuz. 120 derece açıya sahip lens, aracın etrafından bolca görüntü alıyor. 2 megapiksel, zum özelliği var ve GPS ile tam olarak konum gönderebiliyor.

Otomobil durduğunda bir düğmeye basarak paylaşım yapabiliyor, twit atabiliyor, Whatsapp, Facebook veya bunun gibi yayınlara koyabiliyorsunuz. Arayüzü telefonunuzla fotoğraf paylaşmak kadar kolay. Köy yollarında dolaşırken hiçbir zorluk çekmeden bir fotoğraf paylaştık. Ayrıca isterseniz otomatik paylaşmayı açarak seçeceğiniz kanala gönderebiliyorsunuz.

Fotoğraf albümünüzü tatil yolculuğuyla doldurmanın yanı sıra, birçok kokpit kamerası kaza gibi durumlarda bir kanat olmasıyla ilgi çekiyor.

Bir kaza anında kamera otomatik olarak 90 saniyeyi kayıt altında tutuyor: 30 saniye kazadan önce ve 1 dakika kazadan sonra. Sensörün frenleme sistemini ve diğer birçok farklı özelliğini denedik.

Şirket aracında panik fren yaparak bir durma gerçekleştirdim ve bu olayın 90 saniyesini kaydetmişti. Belki kayıt edilenler heyecan verici olmasa da, kameranın kaza durumunda kullanışlı olacağı kesin.

İşe Yaradı mı?

Evet. Kokpit kamerasının potansiyeli kazalarda kanıt olarak kullanılmasıyla artıyor. Pratik bir kullanımı da var. Ayrıca kablo bağlantısı olmamasıyla Citroen’in kamerasının orada olup olmadığını bile unutuyorsunuz. Ama bir gün işe yaradığında minnettar kalabilirsiniz.

Kaynak: Car

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version