Japon otomobil üreticisi Nissan, yurtdışında satılan crossover modeli Kicks’in 2021 e-Power modelini görücüye çıkardı. Araba her ne kadar Kicks’in benzinli versiyonu üzerine geliştirilmiş olsa da, bugüne dek görmüş olduğumuz tüm elektrikli otomobillerden farklı bir teknolojiye ev sahipliği yapıyor.

Tamamen elektrikten güç alan ve elektrikli motora ev sahipliği yapan arabada seyahat halindeyken bataryanın şarj olabilmesi için küçük bir içten yanmalı motor da bulunuyor. Yani bir nevi araçta dahili jeneratör konumlandırılmış diyebiliriz.

Bu, bugüne dek hiç görmediğimiz bir teknoloji. Bu yönüyle 2021 Kicks e-Power modeli, Nissan’ın çok tutulan tam elektrikli otomobili Nissan Leaf’e kıyasla tercih sebebi haline geliyor. Üstelik arabada yer alan e-Power teknolojisi ani kalkışlarda içten yanmalı küçük motorun benzini doğrudan ön tekerleklere aktarmasını sağlıyor. Böylece yokuş yukarı tırmanırken veya ışıklarda hızlı kalkış durumlarında ihtiyaç duyulan güç temin edilebiliyor.

Bunun dışında hız kestikçe içten yanmalı bu küçük motor çalışmayı durduruyor. Sadece ihtiyaç anında, bataryanın enerjisi azaldığında jeneratör olarak görevini yerine getirmeye başlıyor.

Nissan’ın diğer modellerinden aşina olduğumuz V şeklindeki ön ızgaraya, bumerang şeklindeki farlara ve LED arka stop lambalarına ev sahipliği yapan aracın C sütunu karartılmış. Araç içinde ise yenilenen direksiyon simidi, 7 inç büyüklüğündeki eğlence ekranı ve yeni koltuklar bizleri karşılıyor.

Tayland’da üretilen ve başlangıç seviyesi fiyatı 27 bin dolar olan arabanın günün birinde ülkemize gelip gelmeyeceği ise bilinmezliğini koruyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version