80’li yılların çizgi filmlerini andıran karakter ve bölüm modellemeleriyle kısa sürede hit haline gelen, en son da Nintendo Switch konsoluna uyarlanan Cuphead oyunu kendine has bir hayran kitlesine sahip. Eğer bu hayranların arasında Tesla modeli sahipleri de varsa, bu kişilerin çok şanslı olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü artık sadece birkaç ay içerisinde Cuphead’i Tesla’ların araç içi ekranları üzerinden oynama fırsatını yakalamış olacaklar!

Tesla CEO’su Elon Musk, şirketin oyun üzerinde çalıştığını ve yaz aylarına doğru oyunun modellerde oynanabilir hale geleceğini resmen açıkladı.

Popüler oyun blogu IGN’in muhabiri Ryan McCaffrey’in gerçekleştirdiği Ride the Lightning yayınına katılan Musk, Tesla mühendislerinin halihazırda Cuphead’in geliştirici ekibiyle irtibat halinde olduğunun da altını çizdi. Görünüşe göre Tesla ve Cuphead takımları güçlerini birleştirecek ve oyunu araç içi ekrana uyarlayacaklar.

Klasik Atari oyunları bir süredir oynanıyordu

Aslına bakılırsa Tesla, araç sahiplerinin eğlence ekranı üzerinden oyun oynaması fikrine hiç de yabancı bir şirket değil. Geçtiğimiz yıl Ekim ayında araç içi ekranlar için çıkan son güncellemede klasik Atari oyunları Tesla modellerinde oynanabilir hale gelmişti.

Geçen ay da Musk yaptığı açıklamada Tesla’nın Unity ve Unreal Engine’le beraber çalışarak dokunmatik ekran, direksiyon ve hatta Xbox ile PlayStation’un oyun kumandalarını kullanarak oyun oynanabilmesini sağlayacaklarının sinyalini vermişti. Tabii tüm bunlar için aracın kesinlikle hareket etmemesi, park halinde olması şartı aranacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version