Faaliyetlerine Volkswagen grubu bünyesinde devam eden İspanyol otomobil markası Seat, şimdilerde Cupra’yı ayrı bir marka olarak sektörde konumlandırma kararı aldı. Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında Cupra’nın logosunun ve kurumsal kimlik çalışmalarının tamamlanıp patent işlemlerinin yapıldığı haberi çeşitli sitelerde yer almıştı. Bugün edinilen bilgiye göre Cupra artık yola kendi başına devam edecek.

Artık Seat’ın Ibiza ve Leon modellerinde daha fazla “Cupra” ve daha az “Seat” vurgusuna rastlayabiliriz.

Şuan için yalnızca Cupra R var

Halihazırda Seat markası altında satılan Leon’un performans odaklı modeli, Cupra R olarak yurtdışında satılıyor. Seat modellerinin daha agresif ve sportif bir dış görünüme sahip sürümleri artık Cupra adı altında piyasaya sunulacak. İlerleyen dönemde yeni modellerin de Cupra şemsiyesi altına girmesi beklenebilir.

Hemen yukarıdaki video, Seat’ın Cupra için geliştirdiği logonun tanıtımını içeriyor.

Seat tutkunları 22 Şubat’ı bekliyor

2018 Cenevre Otomobil Fuarı’nda Seat’ın yeni Ateca Cupra modelini ilk kez görücüye çıkaracağı yönünde sıkı bir beklenti var. Seat’ın AR-GE birimi başkanı Dr. Matthias Rabe’nin Cupra modellerinde hibrid güç ünitelerinin kullanılabileceği yönündeki açıklaması da Seat tutkunlarını heyecanlandıran bir diğer gelişme. Elektrikli ve Tesla modelleri gibi yüksek performanslı bir Cupra, sektördeki rekabeti daha da kızıştırmaya aday.

Öte yandan 22 Şubat tarihinde Ateca Cupra’nın tanıtılmasını, geçtiğimiz günlerde casus fotoğrafları gün yüzüne çıkmış olan yeni Arona modeli de izleyebilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version