Dacia Spring Electric, Avrupa’nın en uygun elektriklisi takısını çoktan almış durumda. Markanın yeni aracı 20 Mart itibariyle Fransa’da ön siparişlere açılmıştı. Fransa satışlarının yapılmasıyla beraber ön siparişler de açıldı.

İlk olarak marka kendi ülkesinde satışlarını yapacak olsa da diğer Avrupa ülkeleri için de bilgiler gelmeye başladı.

Fransa’nın ardından şimdi ise Almanya için satışlar konusunda bir açıklama yapılmış durumda.

Bu sefer yapılan açıklamalar önem arz ediyor çünkü Almanya fiyatının biraz daha düştüğünü anlıyoruz.

Dacia Spring Electric Fiyatları Çok İddialı

Almanya için yapılan açıklama sonrasında fiyatların 10.920 Euro seviyesine kadar düştüğü görülüyor. Giriş modeli için istenen fiyat bu. Bir de üst segment bir fiyat var.

Giriş modeli Comfort olarak geçecek. Bir üst paket ise Comfort Plus olarak geçecek. Bu üst paketin fiyatı bir tık daha yüksek olacak. Comfort Plus için istenen fiyat ise 12.220 Euro olarak açıklandı. 2.220 Euro gibi bir tık daha fazla fiyata karşılık daha uzun menzil mesafesi sunulmuş olacak.

Fiyatlar ciddi anlamda düşük. Avrupa fiyatlarının bu kadar düşük olmasının nedeni ise teşviklerin sunuluyor olması. Elektrikli otomobiller için Avrupa’da çok önemli teşvikler bulunuyor.

Bu teşviklerin neticesinde fiyatlar düşüyor. Normalde fiyatların 20 bin Euro civarında olacağını da ekleyelim.

Dacia Spring Electric Türkiye’ye gelecek mi netleşmedi. Fakat ülkemize gelirse, döviz kuruna rağmen en ucuz elektrikli modeller arasındaki yerini alabilir.

Bu konuda markanın global olarak bir iddiası var. Sadece Fransa ya da Almanya için geçerli değil. Tüm Avrupa için en uygun fiyatların sunulacağı iddia ediliyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version