Dacia, araçlarında sunduğu donanımların sayısını arttırma konusunda kararlı gözüküyor. Marka en son geçtiğimiz senelerde giriş seviyesi modellerde yer alan donanım seçeneklerini arttırmıştı. Daha dolu paketler sunmaya başlayan Dacia’nın son adımı ise Dacia Spring Extreme modeli oldu.

Spring için yeni bir versiyon olarak gelen Extreme, birçok kullanıcının tercih edebileceği artıları araca kazandırıyor. Peki araçta ne gibi değişiklikler yapıldı? Donanım seçeneğinin farkları neler? Bakıyoruz.

Dacia Spring Extreme ile Daha  Dolu Paket Sunuldu

Aracın ilk değişimini görsel açıdan görüyoruz. Bagaj kapağında yer alan Dacia yazısında, tavan raylarında, ayna kapaklarında ve jant kapaklarının ortalarında bakır kahverengi vurguların öne çıktığını görüyoruz.

Özellikle arka kısımda yeni stille marka yazısında kullanılan kahverengi, aracın çok daha şık gözükmesini sağlamış durumda.

Bu renk, ön tamponun hemen yanlarında yer alan havalandırma deliklerinin üzerindeki kanatlarda da kullanılmış durumda. Yani aracın özel bir versiyonu ile karşı karşıya olduğumuzu anlıyoruz.

Dacia Spring Extreme versiyonunun renginde de bir değişim durumu söz konusu. Araç bu özel versiyonda Arduaz Mavisi renk seçeneğini sunuyor.

Tabii ki aracın logoları da yeni logolarla beraber değiştirilmiş durumda. Arka kısımda zaten markanın yeni yazı stili ile marka adını eklediğini belirtmiştik. Ön kısımda da DC logosunun kullanıldığını görüyoruz.

Dacia Spring Extreme iç kısımda da bazı değişimler sunuyor. Dış kısımdaki bakır kahverengi vurgusunu desteklemek için iç kısımda da bu rengin kullanıldığını görüyoruz. Dikişlerde ve döşemelerde bu renk karşımıza çıkıyor.

Topografik desenlerin iç kısımda kapı bölümlerinde kullanıldığını da eklemiş olalım. Yine iç donanım olarak 7 inçlik multimedya ekranı, elektronik aynlar, 6 hava yastığı, arka görüş kamerası gibi donanımlar sunulmakta.

Dacia Spring Extreme Motor Özellikleri

Yeni versiyonla beraber aracın motor özellikleri de değiştirilmiş durumda. Performansı konusunda eleştiri alan ilk elektrikli motor yerine bu seride Electric 65  motor kullanılmış. 65 beygirlik güç sunan motor, yeni bir şanzımanla da beraber geliyor.

Aracın bu yeni motor ve şanzımanla beraber hızlanmasının daha iyi olduğu ve biraz daha yüksek performans verdiği de söylenmekte.

Yeni motor ile beraber serinin menzil değeri ise 220 km olarak açıklandı. Bu değerin ortalama değer olarak duyurulduğunu da ekleyelim. Henüz ülkemizde satışa çıkmayan serinin Extreme versiyonunun da ülkemize gelmesini bekliyoruz. Ama fiyatların ne olacağını tahmin etmek zor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version