Lüks otomobil markası Mercedes Benz’i bünyesinde barındıran Daimler grubu, otomobiller için yedek parça tedarik eden Bosch ile güçlerini birleştirerek otonom araç geliştirmek üzere kolları sıvadı. İşbirliği kasamında “robo-taksi” olarak adlandırılan, kendi kendine hareket edebilen araçların test sürüşlerine önümüzdeki birkaç ay içinde başlanacak.

Robo-taksiler yola çıkmaya hazırlanıyor

İki Alman şirketinin vardığı anlaşma ile otonom sürüş yeteneğine sahip arabaların üretiminin hızlandırılması planlanıyor. Alman otomobil dergisi Automobilwoche’ye demeç veren Bosch CEO’su Volkmar Denner, “Önümüzdeki ay bazı test araçlarını yollarda görebileceksiniz” dedi.  Böylece Bosch ve Daimler, sayısı her geçen gün artan rakiplerin boy gösterdiği otonom araç pazarındaki gücünü artırmaya çalışacak.

Uber ve Didi’ye rakip geliyor

Dünyanın en büyük lüks araç üreticisi Daimler ve yine dünyanın en büyük yedek parça tedarikçisi Bosch, güçlerini birleştirerek Uber ve Didi gibi taksi çağırma servislerine rakip çıkacak. Halihazırda bu markaların sürücüye ihtiyaç duymayan, tamamen otonom çalışan araçlar üzerine çalıştığı biliniyor.

Google da boş durmuyor

Öte yandan geçtiğimiz ay da Google’ın sahibi Alphabet şirketi, Waymo adını verdiği otonom aracın test sürüşlerine ABD’nin Atlanta şehri genelinde başladığını duyurmuştu. Bu sayede Waymo’nun test edildiği şehir sayısı toplamda 25’e çıkmıştı. Teknoloji şirketleri ve geleneksel otomobil üreticilerinin sıkı bir rekabete giriştiği otonom araç sektörü, Daimler ve Bosch’un vardığı işbirliği ile daha da kızışacak gibi duruyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version