Daimler’in kamyon modelleri geliştiren birimi Daimler Trucks, farklı markalar için trafikte sürücüsüz seyahat yazılımı geliştiren Torc Robotics‘in çoğunluk hissesini satın aldı. Bu satın alma kararıyla birlikte Daimler Trucks‘ın otonom araç geliştirme planlarına hız kazandırması bekleniyor.

ABD’nin Virginia eyaletine bağlı Blacksburg şehrinde faaliyet gösteren Torc, Daimler’in otonom sürüş yazılımı geliştirmesine yardımcı olacak. Daimler Trucks’ın CEO’su Martin Daum yaptığı açıklamada Torc bünyesinde 120 tecrübeli personelin artık Daimler için çalışacağı bilgisini paylaştı.

DaumBu alanda yeteri kadar deneyimimiz yok. Yeteri kadar hızlı teknoloji geliştiremiyor oluşumuz bizim için tam bir Aşil’in topuğu vakasını oluşturuyordu” dedi. Ancak satın alma kararına ilişkin finansal rakamları paylaşmaktan kaçındı.

Caterpillar ile birlikte çalışıyorlardı

Torc Robotics otonom sürüş teknolojilerini geliştirmek için iş makineleri geliştiren Caterpillar markasıyla çalışmasıyla biliniyordu. Madencilik ve tarım alanında kullanılan araçlara otonom özelliği kazandırmaya çalışan ikili, DARPA tarafından gerçekleştirilen otonom araç geliştirme yarışmasına 12 sene önce katılarak mücadele etmişti.

Level 2’den Level 4’e yükseltmek için çalışacak

“Level 4” olarak adlandırılan, araçların yüksek seviyede otonom özelliğine kavuşmasını sağlayan Torc, bu teknolojinin ticari olarak Daimler’e kâr ettirecek seviyeye çıkması için çalışacak.

Halihazırda Daimler’in bazı modelleri “Level 2” otomasyon sistemine ev sahipliği yapıyor. Bu modeller otomatik olarak fren yapabiliyor, hızlanabiliyor, radar ve kamera sistemlerini kullanarak manevra gerçekleştirebiliyor. İkilinin şimdiki amacı, bu seviyeye 4’e yükseltmek.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version