BMW ve Daimler grubu mobilite alanında ortaklaşa bir işbirliğine gittiklerini, Waymo ve Uber gibi girişimlere karşı rekabette güç kazanmak için böylesi bir karar aldıklarını resmen açıkladı.

Adı geçen iki firma araç paylaşma, araç çağırma, park etme ve elektrikli araba şarj etme gibi alanlarda faaliyet gösterecek yeni bir şirket kuracak. Bu da Daimler’in Car2Go ve BMW’nin DriveNow ile ReachNow servislerinin ortaklaşa hareket etmeye başlayacağı anlamına geliyor. Ancak hem Avrupa, hem de ABD’de bu birleşme kararının mevzuata uygunluğu denetlenecek. Ki bu da birkaç ay alabilir.

Dieter Zetsche’den açıklama geldi

Daimler grubunun yönetim kurulu üyesi, Mercedez Benz‘in en üst düzey yetkilisi Dieter Zetsche konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Otomobil mühendisliğinin kilit oyuncuları olarak gelecekte mobilite alanında da geleceği şekillendirmeye devam edeceğiz. Deneyim ve tecrübelerimizi birleştirerek özgün, sürdürülebilir ve faydalı bir mobilite ekosistemi oluşturmak istiyoruz” dedi.

2.5 milyon kayıtlı üyeye sahip

Kuzey Amerika, Avrupa ve Asya’da toplam 26 noktada 14 bine yakın araçla hizmet veren Car2Go 2017 yılı itibariyle dünyanın en büyük araç paylaşım uygulaması haline gelmişti. Kayıtlı 2.5 milyon müşteriye hizmet veren uygulama, kullanıcıların kısa süreli araba kiralayarak varmak istedikleri noktaya ulaşmalarını sağlıyor.

DriveNow ise 9 Avrupa ülkesinde 6 binden fazla aracı kontrol ediyor. ReachNow da ABD’nin üç şehrinde faaliyetlerini sürdürüyor.

Adı geçen üç şirketin güçlerini birleştirerek tek çatı altında hareket etmesi, Uber ve Waymo’nun işini zora sokabilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version