Mercedes Benz‘in bağlı bulunduğu ana şirket Daimler, otomotiv endüstrisinin en büyük yan sanayi ve yedek parça üreticilerinden Bosch ile güçlerini birleştirerek ABD’nin Kaliforniya eyaleti genelinde sürücüsüz taksi hizmeti sunmaya başlayacaklarını açıkladı.

İlk etapta eyaletin en büyük şehri olan San Jose‘de geçerli olacak olan taksi hizmetinde dört ve beşinci seviye otonom araçlar kullanılacak. Bu araçlar hiçbir şekilde insan müdahalesi olmadan, kendi kendine akan trafikte güvenle seyahat etme imkânı sunacak.

Lüks araçlarla hizmet verilecek

Daimler bu projede özel olarak modifiye edilen dört kapılı lüks Mercedes S-Class sedan araçlarını kullanacak. Seri üretime geçmesi planlanan otonom aracın adaptif hız sabitleme ve şerit takip sistemi gibi gelişmiş güvenlik önlemlerine ev sahipliği yapacağı açıklandı.

Taksi olarak hizmet verecek S-Class araçlarının çok daha gelişmiş sensör ve yazılımlarla donatılması bekleniyor.

LIDAR ve kameralarla dolu olacak

Buna göre S-Class modelinin gövdesine bir dizi yeni sensör eklenecek. Firma tarafından yeni geliştirilen dört adet LIDAR tarayıcısının yanı sıra 360 derece görüş açısına sahip bir kamera da aracın tavanına montajlanacak. Ön ve arka tamponlarda da benzer sensörler yer alacak.

2019’un ikinci yarısından itibaren aktif hale gelmesi beklenen servisin ismi henüz belli değil. Keza fiyatların nasıl olacağı da halen belirsizliğini koruyor. İlk etapta kaç adet araçlık bir filonun projede yer alacağına ilişkin açıklamanın ise önümüzdeki günlerde yapılması bekleniyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version