Şehirde yaşayan genç ve bekar araç kullanıcılarının pek bir sevdiği Smart markasının son yıllarda kendinden beklenmedik bir performans sergilediğini söyleyebilmek mümkün. Özellikle markanın ana firması Daimler’in Smart‘tan beklentisi şu sıralar hayli yükselmiş durumda.

Bu sebeple Alman otomobil devi Lotus ve Volvo markalarının sahibi Çin menşeli Geely firmasıyla işbirliğine giderek Smart’ı tamamen elektrikli markasına dönüştürmek için kolları sıvadı.

Tasarım Mercedes’ten, motor ise Geely’den

Bugün yapılan yeni basın açıklamasıyla Daimler ve Volvo, Çin’de ortaklık yapısı 50:50 olacak şekilde yeni bir fabrika kuracak. Burada da sıfır emisyonlu modellerin üretimi gerçekleştirilecek.

İki dev firma arasında temelleri henüz yeni atılan işbirliğinin detayları da gün yüzüne çıkmış durumda. Buna göre gelecekte üretilecek yeni modellerin tasarımı Mercedes‘ten, mühendislik işleri ve motoru ise Geely‘den gelecek. İlk modellerin ise uluslararası pazara 2022’den itibaren çıkması planlanıyor.

Sedan modeller için geri sayım başladı

İşin ilginç tarafı yeni ortaklık ile sadece içten yanmalı motorlar iptal edilmeyecek, Smart markası B segmentine açılacak. Yani ilerleyen dönemde küçük ve sevimli A segmenti arabalarıyla bilinen Smart’ın subcompact model geliştirmesine şahitlik edebiliriz.

Öte yandan mevcut EQ ForTwo modeli Daimler’in 500 milyon Euro tutarında yeni yatırım yapılacağını duyurdu, Fransa’daki Hambach fabrikasında üretilmeye devam edecek. Daha büyük olan EQ ForFour ise Slovenya’daki Novo Mesto fabrikasından dünyanın dört bir yanına taşınacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version