Bünyesinde Mercedes ve Porsche başta olmak üzere birçok lüks otomobil markasını bulunduran Daimler AG, geçtiğimiz Çarşamba günü yaptığı basın açıklamasıyla elektrikli otomobiller için yeni batarya fabrikaları kuracağını duyurdu.

Buna göre Almanya’nın Sindelfingen ve Untertuerkheim şehirlerinde kurulacak olan Mercedes Benz batarya fabrikaları, şirketin batarya tedarik sürecini daha da kolaylaştırmasını sağlayacak.

Dev yatırım bütçesi ayrıldı!

Günümüzde birçok elektrikli otomobil üreticisinin batarya tedariğini Panasonic ve Bosch gibi markalar aracılığıyla gerçekleştirdiği biliniyor. Mercedes Benz‘in amacı dışa bağımlılığı en aza indirerek bataryalarını kendi imkânlarıyla geliştirmek.

Bunun için mevcut Mercedes Benz fabrikalarını batarya üretim tesislerine dönüştürmek için 1,5 milyar Euro değerinde bir bütçe ayıran dev şirket, sıfır emisyonlu ve otonom araçlarını bu fabrikalarda üretecek.

Mercedes Benz’in güç üniteleri biriminin başındaki isim Frank Deiss, basın mensuplarına verdiği demeçte “Halihazırda otomobil üretimi gerçekleştiren Untertuerkheim fabrikasını elektrikli otomobil parçaları için yüksek teknolojili bir lokasyona çevriiyoruz. Aynı zamanda batarya üretimi de bu fabrikada gerçekleştirilecek” dedi.

Toplamda 8 fabrikası olacak

Mercedes Benz eğer planladığı gibi Almanya’daki bu iki fabrikanın da kurulumunu gerçekleştirebilirse, toplamda 8 adet batarya üretim tesisine sahip olacak. Daimler halihazırda Almanya’nın Kamenz şehrinde batarya fabrikasına sahip. İlerleyen dönemde ABD’nin Alabama eyaletine bağlı Tuscaloosa‘da, Uzakdoğu’da ise Pekin ve Bangkok‘da yeni tesislerin kurulumu söz konusu olabilir.

Öte yandan Daimler, Sindelfingen tesisinin daha çok otonom ve elektrikli arabalar üreteceğini açıkladı.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version