2018 yılı Tesla için pek de iyi bir sene gibi gözükmüyor. Sık sık CEO’su Elon Musk’ın da adının karıştığı skandallarla gündeme gelen şirketin başını ağrıtan onlarca mesele var. Personelin çok düşük şartlar altında çalışmasından tutun, Model 3 üretim adedinin bir türlü istenen seviyeye ulaşamaması ve Autopilot kaynaklı trajik ölümlü kazaya kadar onlarca şey sayılabilir.

Ancak bugüne dek takla atan Tesla araçlarının, özellikle de henüz birkaç aylık Model 3’ün karıştığı herhangi bir ölümlü kaza rapor edilmiş değil. Şimdilerdeyse Model 3 sahibi bir sürücünün defalarca takla atmasına rağmen araçtan sağ salim çıkması haber sitelerinde gündem oldu.

Elektrikli arabalar sık sık takla atmaz

Evet, dikkat edildiği zaman gerçekten de elektrikli otomobil modellerinin takla atmasına hiç sık rastlanmıyor. Bunun en büyük sebebi, bu modellerin tabanında ağır ve geniş bataryaların yer alıyor oluşu. Ağırlık merkezinin ortalanması sonucu araçların takla atması önlenmiş olunuyor.

Keza Tesla da geçtiğimiz ay Model X’i takla attırmaya çalıştığı videoyu Twitter hesabından paylaşmıştı.

Tabii “nadir” kelimesi “hiçbir zaman” anlamına gelmiyor. 2016 yılında üretilen Model S’ten sonra geçtiğimiz hafta yeni Model 3’ün karıştığı kaza, bunun en büyük örneği. StapleGun isimli Reddit üyesi, eşinin karıştığı kazada aracın defalarca takla attığını, buna rağmen burnu bile kanamadan sürücünün araçtan çıkmayı başardığını paylaştı.

Kullanılamaz hale gelen Model 3, Tesla’nın ne kadar sağlam ve güvenli araçlar geliştirdiğinin de bir göstergesi olarak yorumlandı.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version