ABD‘nin en büyük süpermarket zinciri Kroger, iki yıl önce Google‘dan ayrılan iki mühendis tarafından kurulan Nuro isimli otonom sürüş firmasıyla el sıkıştı. Her iki şirketten yapılan ortak açıklamada Kroger ile Nuro‘nun tamamen sürücüsüz bir teslimat servisi için çalışmalara başladığı belirtildi.

Henüz ABD’nin hangi şehrinin pilot bölge olarak seçileceği belli değil. Ancak sürücüsüz teslimat programı başladığı zaman Nuro ihtiyatı elden bırakmayarak direksiyonun arkasında mutlaka bir insan sürücüyü bulunduracak. Kroger‘in sebze ve meyve satılan bölümlerinden alınan siparişler, müşterilerin teslimat noktalarına güvenle ulaştırılacak.

Anlık takip edebilmek mümkün

Bu esnada müşteriler Kroger‘in halihazırda mevcut olan online sipariş takip panelinden veya Nuro‘nun mobil uygulaması üzerinden aracın durumunu anlık görüntüleyebilecekler. İlk etapta sürücüsüz araçlarda bir insan sürücü de bulunacak, evet. Ancak ilerleyen dönemde Nuro’nun arabaları tamamen sürücüsüz hale geleceği için müşteriler siparişlerini kapılarına kadar gelen araca giderek kendileri almak zorunda kalacaklar.

Normal arabalardan daha ince ve kısa

Nuro’nun bahsi geçen teslimatlarda kullanacağı araba modelinin ismi ise R1. İlk kez bu yılın başında, Ocak ayında görücüye çıkan araç normal modellere kıyasla daha ince ve kısa. Ancak bugüne dek gördüğümüz en büyük teslimat robotu olabilir. Öte yandan R1 de bu modelin son ismi değil. Bol miktarda radar, kamera ve lazer sensörünün bulunduğu araç ilerleyen günlerde farklı bir isim taşımaya başlayabilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version