Görünüşe göre ABD’nin ekonomisi en büyük eyaletlerinden Kaliforniya, yavaş yavaş sürücüsüz otomobiller için bir merkez haline geliyor. Çin’in Uber’i olarak nitelendirebileceğimiz Didi Chuxing’in de sürücüsüz arabalarını test edebilmek için eyalet yönetiminden izin alması, bu izlenimi daha da pekiştirdi.

Trafikte seyredecek olan araçlarla Didi Chuxing’in veri toplaması, sonrasında bu büyük veri yığınlarından anlamlı sonuçlar çıkararak otonom sürüş yazılımını daha da geliştirmesi bekleniyor.

Didi Chuxing nedir?

Aşina olmayanlar için bahsetmek gerekirse, Didi Chuxing’in tıpkı Uber mantığında çalışan Çinli bir girişim olduğunu söyleyebiliriz. Bundan birkaç yıl önce Uber, Çin genelindeki faaliyetlerini sonlandırarak pazardan çekilirken tüm işlerini Didi Chuxing’e sattı.

Tıpkı Uber’in yaptığı gibi Didi Chuxing de birkaç yıldır otonom sürüş sistemleriyle ilgili AR-GE çalışmaları yürütüyor. Geçen sene ABD’de araştırma laboratuvarı kurmasıyla bilinen şirket, son olarak ABD’nin Motorlu Taşıtlar Dairesi‘nden (DMV) gerekli izinleri de almayı başardı.

Şimdiye dek tam 53 şirket izin almak için başvurdu

DMV’nin açıkladığı son verilere göre bugüne dek halka açık yollarda sürücüsüz otomobilleriyle trafiğe çıkabilmek için 53 şirket başvuruda bulundu. Bu listede Apple‘ın da yer alması ilginç bir detay. Ancak tıpkı Apple’ın olduğu gibi Didi Chuxing’in de otonom araç kategorisinde ne tür yeniliklere imza attığı bilinmiyor. En azından şimdilik.

Çin’de hayli popüler olan uygulama, ilerleyen dönemde ABD pazarında da elini güçlendirmeye başlayabilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version