Toyota baştan aşağıya yenilenen 2020 Highlander SUV modelini 2019 New York Otomobil Fuarı‘nda görücüye çıkardı. Şirketin yeni geliştirilen ve sürüş deneyimini iyileştirme iddiası taşıyan TNGA-K plaftormu üzerine inşa edilen dördüncü nesil Highlander çok daha tarz sahibi bir görünüme kavuşmuş bulunuyor.

Alıcılar arabayı satın alırken V6 veya yeni nesil hibrid güç ünitesi arasında tercihte bulunabiliyorlar. V6 motor daha çok ABD’li müşteriler için ideal gibi gözüküyor olsa da, çevre dostu olma iddiasındaki müşterilerin hibrid motoru tercih edeceği kesin.

Önceki nesil hibrid motorlara kıyasla yüzde 17 oranında daha verimli olan yeni motor gayet ekonomik. Öte yandan V6 motorun 295 beygir güç üretme kapasitesine sahip olduğunu da belirtelim.

Yedi veya sekiz koltuklu düzenekle banttan inebilen aracın L ve LE versiyonlarında standart olarak katlanabilir üçüncü koltuk sırası bulunuyor. Bu sayede duruma göre bagaj hacmini büyütmek için koltuklar iptal edilebiliyor veya arka tarafta yolcu taşınabiliyor.

Mevcut modelden 6 cm kadar daha yüksek olan 2020 Highlander’de üç iklimli klima kontrolü bulunuyor. Toyota Safety Sense 2.0 isimli sürüş asistanı sistemi de aynı şekilde standart. Bu sistem kaza önleyici acil durum freni, tam hızlı dinamik radar takibi, şerit takip sistemi, otomatik ayarlanabilir farlar, şeritten ayrılma uyarısı ve yol levhası okuma gibi gelişmiş özellikleri destekliyor.

Android Auto, Apple CarPlay, SiriusXM, Waze ve Amazon Alexa ile standart olarak uyum sağlayan aracı L, LE, XLE, Limited ve Platinum paketleriyle satın alabilmek mümkün.

Aracın fiyatı ise henüz açıklanmış değil.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version