Sınıfına tarz katmak üzere tasarlanan Mercedes Benz’in 2019 AMG GT Coupe modeli Mart ayında Cenevre’de düzenlenecek olan otomobil fuarında görücüye çıkacak. Bugün yayınlanan bir videoda ise merakla beklenen coupe modelinin akan trafikte test edilirken görüntüleri gün yüzüne çıktı.

GT Coupe, dikkat çekici tasarımı ve güçlü performansı bir arada sunarak aynı segmentteki CLS 63’ten rol çalmaya aday. Test edilen GT Coupe’in dışı tamamen kamuflajla kaplandığı halde bile aracın çizgileri hakkında bir kanıya varabilmek mümkün. Ancak hala daha araca son rütuşlarının verilmediği görülebiliyor. Örneğin egzoz çıkışları olması gerektiği yerde değil ve sis lambaları eksik.

Hatırlanacağı üzere Mercedes, geçtiğimiz günlerde GT Coupe’nin havayı nasıl yardığını gösteren bazı testlerden fotoğrafları kamuoyuyla paylaşmıştı. Yukarıdaki fotoğraf, GT Coupe’nin rüzgar tünelindeki testlerinden.

Plug-in hibrid modeli yolda

Satışa çıkacağı tarihte GT Coupe, AMG’nin diğer modellerinden de aşina olduğumuz 4.0 litrelik biturbo V8 motora ev sahipliği yapacak. Bu motorun 600 beygir gücünde olacağı tahmin ediliyor. İlerleyen dönemde ise plug-in hibrid modeliyle birlikte bu gücün 800 beygirlik kapasiteye çıkması söz konusu. Bu da 2019 model GT Coupe’nin tam bir performans canavarı olacağının göstergesi.

İç dizayna baktığımız zaman ise ön konsolda hem sürücüyü, hem de şoför mahallinde oturan yolcuyu eğlendirecek panoramik bir dokunmatik ekran karşımıza çıkıyor. Kabin içindeki deri döşemeler ve ince el işçiliği de dikkat çeken tasarım öğeleri arasındaki yerini almış durumda.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version