BMW’nin model kataloğunda yer alan en pahalı araba sizce hangisidir? Bu sorunun cevabını bulmak için BMW X7‘nin özelleştirme sayfasını ziyaret edip en pahalı paketleri seçtiğimizde “Gırtlak dolusu” tabir edebileceğimiz xDrive50i M Sport modelinin yurtdışı fiyatının 122 bin 425 dolara çıktığını görebiliyoruz.

Ancak görünüşe göre X7’nin tacını Bavyeralı otomobil üreticisinin fahiş fiyatlı yeni SUV’u devralmak üzere. Nitekim halihazırda BMW’nin sattığı bazı modeller X7’nin en üst paketinden dahi pahalı.

İsmini belirtmek istemeyen çeşitli kaynaklardan elde ettiğimiz bilgiler uzun süredir geliştirme aşamasında olan X8 modelinin nihayet seri üretime hazır hale geldiğine, BMW’nin yeni SUV modelini amiral gemisi olarak pazarda konumlandırmak istediğine işaret ediyor.

Kod adı G09!

Her türlü lüks ve ihtişamın cömertçe sergileneceği X8’in kod adı, söylentilere göre G09 olabilir. Beklenenin aksine X8, X7’nin biraz daha geniş ve görkemli modelinden çok daha fazlası olacak. BMW’nin bu modelle amacı, Rolls Royce’un Cullinan ismindeki lüks SUV’una denk bir alternatifi ortaya koymak.

Sadece dört koltuğun bulunacağı arabanın inanılmaz konforlu olacağı ve farklı iç döşeme seçenekleriyle müşterilerin beğenisine sunulacağı da elimize ulaşan bilgiler arasında yer alıyor.

Fiyatı cep yakacak

BMW X8’in fiyatı şuan için belli değil, ancak BMW’nin en pahalı modeli olması mümkün. X7’den de pahalı olan BMW araçlarının listesine baktığımızda karşımıza 139 bin 350 dolara satılan Alpina B7, 147 bin 500 dolarlık i8 Coupe, 156 bin 700 dolarlık M760i ve 163 bin 300 dolarlık i8 Roadster çıkıyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version