Bundan bir yıl kadar önce Hoversurf isimli bir firma, quadkoptere çok benzeyen uçan motosiklet modelini görücüye çıkararak dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. Şimdilerdeyse CNN tarafından yapılan haberde Dubai polis teşkilatının hoverbike adı verilen bu uçan motosikletleri kullanmaya başladığı bilgisi paylaşıldı.

Prototip geliştirme süreci sonlanan ve nihayet seri üretime giren Hoverbike S3 modelinde çoğunlukla karbon fiber malzeme kullanılmış. En fazla 100 km/s hıza çıkabilen aracın ağırlığı 115 kilogram kadar. Tam dolu şarjla havada 30 dakika kalabilme özelliğine sahip olan aracı kullanmak için pilot lisansı almak da gerekmiyor, en azından Federal Havacılık Kurulu‘na (FAA) göre durum bu.

Fiyatı cep yakıyor

Yerden en fazla 5 metre yükseğe çıkabilen Hoverbike S3’ü kullanmak için bir pist de gerekmiyor. Herhangi bir boş park alanı bulmak yeterli. Unutmadan, bir de ürünün kendisi için 150 bin dolar ücret ödemeniz gerekiyor.

Aslına bakılırsa Hoversurf araçları daha önce de aktif olarak satılıyordu. Ancak ilk modellerin havada kalma süresi 20 dakika, maksimum hızı ise 72 km/s idi.

Dubai polisi yine şov peşinde

Kullanım alanı hayli sınırlı olan 150 bin dolar değerindeki bir oyuncak için Dubai polisinin neden bütçe ayırdığını merak ediyor olabilirsiniz. Ancak aynı polis teşkilatının araç filosuna baktığınızda Bentley ve Bugatti gibi egzotik araçları görünce bu sorunun cevabını kendiniz bulabilirsiniz.

Lüks ve gösterişin yanı sıra engebeli arazi şartlarından etkilenmiyor oluşu Hoverbike S3’ün tercih edilme sebepleri arasında sıralanabilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version