Elektrikli otomobiller her geçen gün yaşantımızın bir parçası haline gelmeye devam ediyor olsa da, aynı şeyi elektrikli motosikletler için söyleyebilmek için henüz erken. Harley Davidson gibi klasik motosiklet üreticisi markaların yavaş yavaş elektrikli model üretimine ağırlık vermesi elbette ki sevindirici, ancak hala daha kat edilmesi gereken uzun bir mesafenin varlığı söz konusu.

Neyse ki şimdilerde superbike motor üreticisi Ducati, elektrikli motosiklet modellerinin yolda olduğuna dair sevindirici bir açıklamaya imza attı.

Ducati CEO’su: Gelecek elektrik teknolojisinde

İspanya’da düzenlenen Motostudent etkinliğinde söz alan Ducati CEO’su Claudio Domenicali, “Gelecek elektrikte, bu yüzden elektrikli motor üretiminden hiç de uzak sayılmayız” açıklamasında bulundu.

Electrek sitesinde yer alan habere göre şirket şuana dek elektrikli motosiklet modelleri için bir isim bulabilmiş değil. Keza model gamına baktığımız zaman da bizi tamamen elektrikten güç alan bir ürün karşılamıyor. Ancak firma şu sıralar elektrikli motor konseptine hiç olmadığı kadar yakın.

Ducati Zero konsepti akıllara geldi

Üstelik Ducati sanılanın aksine elektrikli motorlara yabancı sayılmaz. Milan Tasarım ve Politeknik Okulu‘yla yapılan işbirliği neticesinde şirket, Ducati Zero adı verilen özel bir konsepti geliştirmişti.

İtalyan motor üreticisinin elektrikli modelini piyasaya ne zaman süreceği de halen belirsizliğini koruyor. Ancak hatırlayacak olursak 2017 yılında şirketin üst düzey yöneticilerinden Eduoard Lotthé, bunun için 2021 yılına işaret etmişti.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version