Daha çok ev tipi elektrikli süpürge ve pervanesiz fanlı ısıtıcı modelleriyle bildiğimiz İngiliz teknoloji şirketi Dyson, 2017 yılında elektrikli otomobil geliştirmeye başladıklarını duyurmuştu. Şimdilerdeyse elimize Dyson’ın elektrikli modeline ilişkin patent görselleri ulaşmış bulunuyor.

Tabii arabanın satışa hazır hale gelmesine daha var, bu eskiz çizimler muhtemelen daha da değişecektir. Ancak 2021 yılında görücüye çıkması beklenen aracın genel tasarım çizgileri hakkında fikir sahibi olmamıza yetiyor.

Dev tekerlekleriyle öne çıkıyor

Arabanın tasarımını incelediğimiz zaman ilk dikkati çeken şey, kuşkusuz diğer modellerin aksine daha büyük ve cüsseli olan tekerlekler oluyor. Büyük tekerlek ve jant seçiminin sebebi Dyson tarafından “Daha düşük sürtünme kuvveti ve yüksek yol tutuşu için” şeklinde izah ediliyor.

Piyasadaki herhangi bir lastik bayisinde bu büyük tekerleklere ulaşabilmek mümkün olacak mı, bilinmez. Ancak muhtemelen Dyson’ın bu soruna ilişkin bir çözüm arayışı da olacaktır.

Koltuklar geriye doğru yatık pozisyonda

Bir diğer önemli detay ise sürücü ve yolcu koltuklarının geriye doğru yatık pozisyonda olması. Bunun sebebi kabin yüksekliğini daha da düşürmek ve yolu daha iyi görebilmek.

Geri kalan diğer tüm unsurlar bize Dyson’ın bu arabayı gerçek bir elektrikli olması için pazarladığına işaret ediyor. Malum, diğer çoğu geleneksel otomobil üreticisi mevcut içten yanmalı araçlarını elektrikliye dönüştürüyor. Oysa Dyson’ın henüz çiçeği burnundaki bu ilk modeli tam manasıyla elektrikli olacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version