EV’nin benimsenmesi, EV satışlarının Bloom25 NEF’e göre 2025 yılına kadar küresel olarak 10 milyona ulaşmasıyla birlikte şebekeleri zorlayan enerji talebini önemli ölçüde artırmaktadır. Gerçekten de, en yoğun zamanda aynı anda şarj olan yalnızca altı EV, EV şarjının düzgün yönetilmediği durumlarda gerilim düşüklüğüne yol açabilir.

Bu nedenle EV kullanıcılarının bina ve mahallede yerel şebekenin istikrarı sağlarken, ihtiyaç duyduklarında araçlarını güvenilir bir şekilde şarj edebilmelerini sağlamak için doğru EV şarj altyapısının devreye alınması acil bir ihtiyaçtır.

Bina sahiplerinin istedikleri EV şarj altyapısını kurmak için gereken güç kapasitesine erişmelerini sağlayan kombine akıllı EV şarj ve enerji depolama çözümü

Şebekeye veya güneş panelleri gibi yenilenebilir enerji kaynaklarına bağlı olan kombine akıllı EV şarj ve enerji depolama çözümü, bina sahiplerine istedikleri EV şarj cihazını kurmak için gereken güç kapasitesini sağlar. Binaları için şebeke kararlılığını sağlarken EV şarj cihazlarını sorunsuz bir şekilde entegre edebilirler. Yenilenebilir enerji olduğunda veya enerji daha ucuz olduğunda şarj ederek elektrik faturalarından tasarruf edebilirler, talep ve maliyetler yüksek olduğunda depolanan enerjiyi kullanırlar. Binada güneş enerjisi teknolojisi varsa, EV kullanıcıları geceleri depolanan temiz enerjiyi kullanarak EV’lerine güç sağlamak için yerel olarak üretilen güneş enerjisinden daha fazlasını kullanabilirler.

Enerji depolama sistemi aynı zamanda, enerji şebekelerinin muazzam bir yük altında olduğu bir zamanda ideal olan mükemmel bir yedekleme çözümü sunar. Ayrıca bina sahipleri, talep ve maliyetler yüksek olduğunda depolanan enerjiyi şebekeye geri satarak ek gelirler de üretebilirler.

Craig McDonnell, Eaton’daki Güç Kalitesi ve Elektronik ve Gelişen Pazarlar Bölümü Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü, Eaton EMEA; “Elektrikli Araç sayısında artış varken, doğru EV şarj altyapısının ve destekleyecek doğru güç kapasitesinin bulunmasına kritik bir ihtiyaç vardır. Eaton, güç kalitesi ve elektronik alanında teknoloji liderliğine sahip 100 yıllık bir güç yönetim şirketidir. Ödüllü enerji depolama teknolojimizle, EV şarj cihazlarını eksiksiz güç çözümleriyle kullanmak isteyen bina sahiplerine olanak sağlıyoruz. Green Motion ile işbirliğimiz bize iyi entegre edilmiş bir EV şarj ve enerji depolama çözümü ile müşterilerimizin ihtiyaçlarını daha iyi karşılama fırsatı veriyor.” dedi.

Green Motion CEO’su Francois Randin şunları söyledi: “On yıldan fazla bir süredir, Green Motion elektrikli arabaları şarj etme alanında gerçek bir vizyoner olup; bugün Eaton ile işbirliğimiz bizi bir adım daha ileriye taşıyor ve müşterilerimize istedikleri EV şarj altyapısını kurmak için ihtiyaç duydukları güç kapasitesine erişme fırsatı vererek daha da iyi hizmet verebilmemizi sağlıyor. Entegre edilmiş akıllı EV şarj ve enerji depolama çözümümüz, şebeke için daha akıllı ve daha sürdürülebilir enerji yönetimi sağlarken müşterilerimize avantajlar sunuyor.”

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version