2020 Cenevre Otomobil Fuarı’na katılmak için çalışmalarına aralıksız devam eden otomobil üreticileri arasına BMW de katılmış bulunuyor. Fuarın yıldızı olmaya aday modellerini bir bir hazır hale getiren Bavyeralı lüks otomobil markası, yeni çıkacak olan elektrikli aracını da ilk kez bu etkinlik kapsamında görücüye çıkaracak.

Seri üretime çok yaklaşmış olan arabanın “i4” adını alması bekleniyor. Malum, BMW’nin yeni nesil elektrikli modellerinin başında “i” harfi kullanılıyor. i4’te de bu alışkanlık aynen devam ettirilecek.

4 Serisi coupe tanıtılacaktı, i4 geldi

Aslına bakılırsa beklentiler Alman firmanın Mart ayında Cenevre’de düzenlenecek olan fuara yeni nesil 4 Serisi coupe modeliyle çıkarma yapması yönündeydi. Ancak BMW Blog’da yer alan ve BMW’ye yakın kaynaklara dayandırılan haberde şirketin 4 Serisi yerine i4’ü sahneye süreceği bilgisi paylaşıldı.

İsviçre’de göreceğimiz sedan modeline ait kamuflajlı görüntüler basına servis edilmiş durumda. Günümüzde fotoğrafı paylaşılan hemen her konsept modelinde olduğu gibi yan aynalar yerine dijital kamera tercihi söz konusu. Ancak bu, ABD başta olmak üzere birçok ülkede yasal değil. Muhtemelen seri üretime uyarlanacağı zaman geleneksel aynalara dönüş yapılabilir.

iX3 crossover modeline katılacak

Şuan için BMW’nin Cenevre’de başka hangi modelleri tanıtacağı bilinmiyor. Ancak kesin olarak bildiğimiz tek şey i4’ün iX3 isimli crossover modeliyle beraber görücüye çıkacağı. Baz fiyatının 40 bin dolar kadar olması beklenen modelin ne kadar başarı elde edeceğini ise zaman gösterecek.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version