Elektrikli otomobillerin fosil yakıtlı araçlara kıyasla daha yaygın hale gelmesini sağlayacak en önemli özelliklerden biri, kuşkusuz kablosuz şarj teknolojisi. Şu aşamada elektrikli araba kullanıcıları kablolar aracılığıyla araçlarını şarj edebiliyorlar. Ancak BMW cephesinden gelen yeni bir açıklama, kablosuz şarj teknolojisinin çok kısa süre içinde kullanıma açılacağına işaret etti.

“Ne kadar yakın?” diye soracak olursanız, BMW’nin Temmuz 2018‘e işaret ettiğini söyleyebiliriz.

Yalnızca birkaç ay içerisinde kablosuz şarj teknolojisinin tanıtılacak olması kuşkusuz heyecan verici. Yeni çıkacak olan plug-in hibrid modelleriyle de uyumlu çalışması beklenen bu sistemle ilgili gizemini koruyan bazı noktalar da yok değil. Özellikle fiyat konusu sürücülerin en çok merak ettiği detaylardan.

Neyse ki bu detaylar yaz aylarına doğru netleşecek. BMW’nin hedefi en azından başlangıç aşamasında kiralık 530w iPerformance arabasına bu özelliği eklemek. İlerleyen dönemde diğer elektrikli BMW’lere de kablosuz şarj sistemi dahil edilebilir. Şu aşamada teknoloji henüz çok yeni olduğu için herhangi bir standart belirlenmiş değil çünkü.

Neden sadece kiralık BMW’ler?

Yukarıdaki satırlarda kablosuz şarj fonksiyonunun sadece kiralık 530w iPerformance modellerinde sunulacağını yazmıştık. Bunun sebebi, kablosuz şarj sisteminin standartlarının henüz belirlenmemiş oluşu.

Eğer standartlar açıklandıktan sonra 530w iPerformance modelleri eşiğin altında kalırsa BMW müşterilerinin mağdur olmaması için özellik sadece kiralık araçlarla kısıtlanacak.

Sonrasında daha çok Batı Avrupa’da satan 530 modelleri bu özelliğe kavuşacaklar.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version