Chevrolet yeni çıkacak olan tamamen elektrikle çalışan crossover modelinin ilk fotoğrafını kamuoyuyla paylaştı. Bolt EUV adını taşıyan arabanın önümüzdeki yıl içerisinde bayilerdeki yerini alması bekleniyor.

Elektrikli hatchback Bolt EV’in kardeşi olacağı belirtilen araba, her geçen gün talebin arttığı SUV segmentinde iddialı olacak. Malum olduğu üzere Chevy, uzunca bir süredir Tesla Model 3’le rekabet ediyor. Yeni SUV’un bu rekabette Amerikan üreticinin elini güçlendirmesi söz konusu.

Öte yandan Bolt EV’in Chevrolet’in mevcut model gamında hayli yalnız kaldığını söyleyebilmek mümkün. Volt isimli plug-in hibrid modelini saymazsak, tam elektrikli hatchback modelinin ikinci bir alternatifi yok. Şimdi ise özellikle Amerikan halkının çok sevdiği SUV segmentinde yeni bir elektrikli model geliştiren Chevrolet, satışlarını bu hamleyle arttırmayı planlıyor.

SUV değil, EUV!

Hatırlanacağı üzere Chevrolet, Bolt EV modelini ilk çıkardığında otomobil editörleri tarafından bir hayli eleştirilmişti. Hatchback sınıfındaki araç yerine SUV bekleyen müşterilerin hayal kırıklığına uğradığı da bir gerçek. Neyse ki yeni çıkacak Bolt EUV (Electric Utility Vehicle) ile bu duruma bir son verilecek.

Yüksek koltuk pozisyonu ve geniş kabin içiyle kalabalık ailelere hitap edecek olan araç, uzun menzil değeri ve zengin bir donanım sunduktan sonra yüksek satış rakamlarına ulaşmaması için bir sebep yok.

Bu zamana dek yalnızca Cadillac modellerinde karşımıza çıkan Super Cruise isimli Autopilot rakibi yazılımın ilk kez Bolt EUV’da kullanılacağı bilgisini de paylaşmış olalım.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version