Japon otomobil üreticisi Mitsubishi, yeni elektrikli crossover konsepti Engelberg Tourer‘e ait görseli kamuoyuyla paylaştı. Gölgeler içinde olduğu için tüm detaylarını göremediğimiz crossover modelinin profili gayet iyi gözüküyor.

Seri üretime kısa sürede uyarlanabilir

Geleneksel crossover modellerine çok benzer bir tasarıma ev sahipliği yapan araç konsept aşamasında olmasına rağmen seri üretime girmekten pek de uzak sayılmaz. Arka kanattaki kelebek cam gerçekten çok uzun, ön farlar da konseptvari durmuyor.

Ekstra kalın D sütunu arka camlarla eş olarak dikey bir çizgi oluştururken, jantlara dair detaylar hala gizliliğini koruyor. Off-road aydınlatmalarının konumlanacağı tavan çıtaları ise dikkatli gözlerden kaçmıyor. Gayet şık gözüken LED ön farlar ve arka stop lambalarının bulunacağı modelin hangi renk seçenekleriyle satışa sunulacağı halen açıklanmış değil.

Outlander’in elektriklisi olarak piyasaya çıkabilir

Bu konseptin seri üretime uyarlanacağı modelin ne olacağına dair çeşitli tahminler var.  Bunların başında da Outlander modeli geliyor. Baştan aşağıya yenilendiği zaman Engelberg Tourer konseptinin yerini alması beklenen Outlander, içten yanmalı motorun da bulunduğu plug-in hibrid versiyonuyla satışa sunulabilir. Tamamen elektrikten güç alacak bir Outlander hakkında konuşmak içinse henüz erken.

Fakat Mitsubishi’yi Outlander PHEV ve i-MiEV isimli elektrikli modelleriyle de hatırladığımız için bu ihtimali hemen yabana atmamakta fayda olacaktır. Eğer şanslıysak 2019 Cenevre Otomobil Fuarı kapsamında Engelberg Tourer’in çıkışına şahitlik bile edebiliriz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version