VW’nin Beetle modeli gibi otomobil tarihinin en ikonik araçları arasında gösterilen ekonomik ve sevimli hatchback Fiat 500’ün elektrikli versiyonu seri üretime girdi.

İtalya’nın başkenti Roma’da düzenlenen lansmana İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella, Fiat yönetim kurulu üyesi John Elkann, Fiat COO’su Pietro Gorlier ve Fiat markasının başkanı Olivier Francois katıldı.

Tüm ağır toplar lansmandaydı

Markanın bağlı bulunduğu FCA grubunun üst düzey yöneticileri elektrikli Fiat 500’ü Chigi Sarayı’nda İtalya Başbakanı Giuseppe Conte’ye tanıttılar.

Peki bu modelin tanıtımı neden devletin üst kademe yetkilileriyle beraber yapıldı dersiniz? Bunun sebebi Fiat’ın henüz çiçeği burnundaki elektrikli 500e modeliyle İtalyan otomotiv endüstrisini hibrid ve tam elektrikli arabalarla düşük emisyonlu bir geleceğe doğru dönüştürme planından başka bir şey değil.

Sanal müze uygulaması hayata geçirildi

Fiat 500’ün 63 yaşına basmasını kutlamak için şirket yetkilileri internet üzerinden deneyimlenebilecek bir sanal müze uygulamasını da yayına aldı. Virtual Casa 500 adını taşıyan bu uygulama akıllı telefon, tablet veya bilgisayarlarda açılabiliyor.

1950’li yıllardan günümüze dek uzanan süreçte Fiat 500’ün tarihçesini öğrenebileceğiniz sanal müzenin COVID-19’un etkisini tamamen yitirmesinin beklendiği 2021 yılında gerçek bir müzeye dönüşerek ziyaretçileri ağırlaması planlanıyor.

İlk kez geçtiğimiz Mart ayında tanıtılan 500e, 42 kWh bataryasıyla 320 kilometre mesafe kat edebiliyor. Aslında bu menzil değeri biraz hayal kırıklığı olarak yorumlanabilir. Çünkü daha geniş iç hacim vaat eden Peugeot e-208’in menzili 340 kilometre.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version