Ocak ayının ortalarına doğru ABD’li otomotiv devi Ford’un çok tutulan kamyonet modeli F-150’nin elektrikli versiyonunu üreteceğine ilişkin duyumlarımızı siz değerli okuyucularımızla paylaşmıştık. Tamamen elektrikten güç almasa da en azından hibrid olacağına ilişkin çok ciddi söylentilerin varlığı sonradan Ford tarafından doğrulanmış, kamyonetlerin geliştirme sürecinde olduğu belirtilmişti.

Şimdilerdeyse Autoblog’un casus fotoğrafçısı, kamuflaja bürünmüş elektrikli F-150 prototipini şarj istasyonunda görüntülemeyi başardı.

Ön tampondan şarj oluyor

Çekilen fotoğraflara dikkatlice baktığımız zaman F-150 prototipinin ön tamponundaki bir fiş yuvası üzerinden şarj olduğunu görebiliyoruz. Normalde çoğu üretici benzin kapağının bulunduğu bölgeyi şarj girişi olarak kullanmayı tercih eder. Ancak bu araç henüz prototip aşamasında, yani giriş yeri her an değişebilir.

Çoğu elektrikli modelde olduğu gibi F-150’de de batarya bileşenlerinin aracın en altına, zeminine eşit orantıda dağıtıldığı çıkarımında bulunabiliriz. Tekerleklerle kaporta arasındaki mesafenin yakınlığına bakarak bunu anlayabilmek mümkün.

Egzoz ne için?

Fotoğrafı incelemeye devam ettiğimizde bir de egzoz görüyoruz. Şaşırtıcı! Çünkü “Bu bir elektrikli otomobil, egzozun ne işi var?” diyebilirsiniz. F-150’nin plug-in hibrid elektrikli olması, yani bir de içten yanmalı motora sahip olması durumunda egzoz varlığını korumaya devam edebilir.

Şuan için F-150’nin ne zaman seri üretime geçeceği, ne kadar ücretle satılacağı, bataryasının tam dolumunun ne kadar süreceği veya tam dolu batarya ile ne kadarlık bir menzil mesafesine sahip olacağına dair cevaplanmayı bekleyen bir sürü soru var.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version