Dünyanın hemen her ülkesinde yürürlüğe girmeye devam eden emisyon ve yakıt verimliliğiyle ilgili düzenlemeler, otomobil üreticilerini de bu yeni sınırlamalara ayak uydurmaya itiyor. İçten yanmalı motorlarla verimlilik bir yere kadar sağlanabildiği için markalar rotayı elektrikli ve hibrid güç ünitelerine doğru kırmış durumda.

Kamyonet ve SUV modelleri ise elektrikliye dönüşümün en çok etkileyeceği segmentlere dahil olmuş durumdalar. ABD’li otomobil devi Ford da mevcut modellerinin elektrikli ve hibrid motorlu versiyonlarını üretmek için hummalı bir şekilde çalışmayı sürdüren üreticilerin başında yer alıyor. Öyle ki şirket klasikleşen bazı modellerinin tam elektrikli sürümlerini de piyasaya sürecek.

Ford’un çok tutulan kamyonet F-150, tamamen elektrikten güç alması planlanan modellerin başında geliyor. Şimdilerde ise marka, F-150’nin elektrikli prototipinin ne kadar güçlü olacağını gösteren bir videoyu kamuoyuyla paylaştı.

Hemen yukarıdan izleyebileceğiniz videoda henüz prototip aşamasında olan elektrikli F-150’nin ağırlık çekme yeteneği test ediliyor. Malum, Ford’un kamyonet modelleri genelde çok güçlü olmalarına rağmen aynı başarıyı yakıt tasarrufu noktasında gösterememeleriyle ünlü sayılırlar. Ancak elektrikli F-150 prototipi bu algıyı kökten yıkacak gibi gözüküyor.

Sadece çevre dostu değil, güçlü de

Toplamda 42 adet F-150 kamyonetinin yüklendiği ve 1 milyon pound (yaklaşık 453 bin ton) ağırlığındaki treyleri çeken F-150 prototipi, bu devasa ağırlığı 300 metreden fazla bir uzaklığa taşımayı başarmış. Taşıdığı yükün ağırlığı hesaba katılırsa saatte 7 km süratteki bu performansın kesinlikle çok başarılı olduğu söylenebilir.

Share.

4 yorum

  1. Ne başlıktaki gibi yarım ton ne de içerikteki gibi 450bin ton, doğrusu ~ 450 ton.

  2. Haberin başlığı biraz alakasiz olmamis mi? Yarim ton ne yahu. Yarim ton 500 kg. Bu arac 453.000 kg çekmiş.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version